Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Slováci nechápali, proč první německý gól platil. Doplatili jsme ale hlavně na přemotivovanost, připustil Hudáček

Slovenští hokejisté doplatili podle útočníka Libora Hudáčka na přemotivovanost. Dvojnásobný extraligový šampion v dresu Třince ale věří, že se z porážky 4:6 s Německem poučí a v příštích zápasech podají lepší výkon. První body do tabulky skupiny B mohou Slováci získat již v neděli, kdy se utkají s Kazachstánem. Přímý přenos sledujte od 12:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

"Podle mého jsme byli moc přemotivovaní a propadávali jsme. Němci hráli šikovně, v pěti pospolu a tím nás přehráli. Někdy jsme se zapomněli a z pohledu defenzivy jsme nebyli tam, kde jsme měli být," řekl Hudáček.

"Rozhodl zbytečný gól na 3:5. Na první zápas tam bylo moc chyb. Musíme se podívat na video a příště hrát více zodpovědně," uvedl třiatřicetiletý útočník.

Úvodní dvě branky Slovensko inkasovalo v oslabení, ve druhém případě přitom bylo potrestáno za neúspěšnou trenérskou výzvu po prvním gólu.

"Nerozumím, proč ten gól platil. Nechápu to. Hráč hrál do betonů, do lapačky, snažil se dát gól bez puku a tím podle mého zamezil (našemu) brankáři udělat zákrok. Proto jsme si challenge vzali a myslím si, že od trenérů to byl správný krok. Nikdo to pak nechápal," řekl Hudáček k situaci z 30. minuty, kdy rozhodčí po kontrole u videa potvrdili branku Dominika Kahuna.

Naopak Němci s trenérskou výzvou ve 49. minutě uspěli, když byl zrušen gól Marka Hrivíka kvůli předcházejícímu ofsajdu. Obránci Peteru Čerešňákovi totiž utekl puk do středního pásma. "Čekali jsme to, i sám Čero říkal, že to byl ofsajd," přiznal odchovanec Spišské Nové Vsi.

Slovenští hráči měli v ostravské aréně velkou podporu fanoušků a mohli se cítit pod tlakem. Podle Hudáčka si podobné situace musí hráči sami zažít.

"Můžete se bavit o tom, jaké to bude, ale každý si to musí prožít a odehrát takové zápasy. Doufám, že ten dnešní stačil a příště už to bude jiné," uvedl Hudáček, který startuje na osmém světovém šampionátu.

Radost mu udělalo, že tým až do konce bojoval o dobrý výsledek. "Šedesát minut jsme se snažili hrát. Škoda pátého gólu, pak už bylo po zápase. Ještě jsme zkoušeli dotahovat, ale nepodařilo se," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články