Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Po Norech čeká juniory zámořský favorit, Češi se střetnou s Američany

Po dni volna je na řadě těžký zápas. Čeští junioři jdou ve třetím vystoupení v základní skupině mistrovství světa do dvaceti let na Američany, kteří platí za jednoho z hlavních favoritů turnaje. Svěřenci trenéra Patrika Augusty mají zatím vyrovnanou bilanci jedné výhry a jedné porážky, Spojené státy potvrzují předpoklady a ze dvou zápasů mají šest bodů se skóre 15:4. Přímý přenos utkání Česko – USA sledujte na ČT sport a ČT sport Plus od 17:05.

"Bude to úplně něco jiného než předešlé zápasy. Nesmíme do utkání vstoupit ledabyle. Potřebujeme se připravit, že Amerika má úplně jinou kvalitu. Budou chtít duel rozhodnout co nejdříve, my s nimi musíme vydržet bruslit. Jejich největší síla je, že nemají žádnou slabinu," řekl útočník Matyáš Šapovaliv.

Český tým na úvod šampionátu nezvládl zápas se Slovenskem (2:6), poté ale ve středu deklasoval Norsko 8:1 a má tak na kontě tři body. Hráči USA porazili Norsko 4:1 a následně Švýcarsko vysoko 11:3.

"Koukali jsme se na jejich zápas s Norskem, kdy Norové nehráli vůbec špatně. V některých momentech měli i více ze hry," uvedl obránce Marek Alscher, který věří, že Česko má šanci favorita překvapit. "Jsou to kluci jako my," podotkl. "Budeme se snažit dostat ze sebe maximum. Pokud budeme hrát, jak máme, jak jsme hráli ve středu, je velká šance, že je porazíme," věří jeden z patnácti českých hráčů, kteří působí v zámoří.

Český a americký výběr se na juniorském MS utkaly naposledy loni v srpnu na předminulém turnaji a ve čtvrtfinále nečekaně vyhráli Češi. Tehdejší obhájce zlatých medailí porazili 4:2 i díky gólu a asistenci Jiřího Kulicha, jenž je hlavní postavou Augustova týmu i nyní. Předešlých sedm zápasů na MSJ ale skončilo výhrou Američanů, v několika případech drtivou.

"Věřím, že se dobře připravíme a podáme dobrý výkon. Musíme hrát disciplinovaně a nemít žádná zbytečná vyloučení, protože takový tým jako USA to určitě bude trestat," řekl útočník Ondřej Becher.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články