Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Vedli jsme 2:1 a věřili, že dáme další gól, říkal zklamaný Stránský z Ilvesu Tampere

První čtvrtfinále Ligy mistrů si zahrají hokejisté Pardubic. Po výhře ve Finsku o dva góly, jim k postupu stačila remíza 2:2 s Ilvesem Tampere. Finský celek se čtyřmi českými hráči v kádru v evropské soutěži končí a podle Šimona Stránského je to pro tým velkým zklamáním, protože po postupu hodně toužil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice – Ilves Tampere

Finský celek, který byl v Česku od neděle, odjížděl hodně zklamaný. "Chtěli jsme jít dál, soutěž nabírá vážnost po celé Evropě. Týmy se chtějí ukázat a postoupit dál. Bohužel se nám to nepodařilo. Šance jsme měli, hráli jsme dobře, je to škoda," litoval Stránský.

Hosté v Pardubicích dvakrát vedli, ale dalšího gólu už se nedočkali. "Za příznivého stavu 1:0 a 2:1 jsme věděli, že stačí dát jeden gól a bylo by vyrovnáno. Věřili jsme, že ho dáme. Pardubice by tím mohly být nervóznější, ale bohužel se nám to nepovedlo," uvedl Stránský.

Dvojutkání rozhodla výhra Pardubic ve Finsku 3:1. "Myslím, že i první zápas byl vyrovnaný. Pardubicím tam spadly góly, pak si to jako zkušený tým podrží. V obou zápasech se hrál hezký hokej, je to dobrá zkušenost pro oba celky," poznamenal Stránský.

V nedávné reprezentační pauze si jeho čeští parťáci z Ilvesu zahráli za národní tým, sám pětadvacetiletý forvard v nominaci chyběl. "Chtěl bych tam být taky, ale forma nebyla taková. Dostali jsme volno, tak jsem se podíval na pár dnů domů," připomněl Stránský, vedle něhož hájí klubové barvy brankář Jakub Málek, obránce Dominik Mašín či další útočník Petr Kodýtek.

"Je to fajn, vždy to je v cizině potom snazší. Chodíme spolu na jídlo, hrajeme karty na cestách na zápasy. Všichni si rozumíme," těšilo Stránského.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články