Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Třineckého hrdinu Hudáčka zdravě naštval krosček, pak třemi body skolil Pardubice

Dvěma góly a asistencí se na vítězství třineckých hokejistů 4:3 nad Pardubicemi podílel Libor Hudáček. Slovenský reprezentační útočník se zároveň díky třem bodům vyšplhal do čela produktivity play-off (6+9) a zasloužil se o vedení Ocelářů 2:1 ve finálové sérii. Zároveň přiznal, že ho k sobotnímu vynikajícímu výkonu zdravě naštval zákrok Tomáše Vondráčka.

Libor Hudáček z Třince v objetí spoluhráčů po vstřeleném gólu
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Po krosčeku pardubického forvarda po vhazování se totiž svalil v 5. minutě za bezbrankového stavu na ledě a na střídačce potřeboval ošetření. "Nevím, jestli se mohu vyjádřit, ale dostal jsem krosček a trošku to zabolelo. Zaledoval jsem to a vyhecoval mě," uvedl Hudáček.

Obhájce titulu odskočil po jeho trefách z 1:1 na 3:1. V obou případech vypálil Hudáček bez přípravy. "Sedlo to, jak se říká. Jsem rád, že jsme mohl týmu pomoci góly," komentoval.

Při prvním zásahu se prosadil v přesilové hře z parkety Martina Růžičky, který je zdravotně indisponován. Třinecký kanonýr ale seděl celý zápas v dresu na kraji střídačky. "Každému hráči poradí, nejen mně. Má zkušenosti, a proto tam je," vysvětlil Hudáček.

Třinec ztratil v minulém utkání elitního beka Martina Marinčina, který má po střetu s Lukášem Sedlákem prasklý obratel a sezona pro něj skončila. Oceláři, jímž schází i Jakub Jeřábek, ale absence klíčových obránců zvládli. Podle Hudáčka ukázkově. Sestavou se posunuli Adam Polášek s Petrem Šenkeříkem, který dokonce nastoupil i v přesilové hře.

"Dokázali, že každý je v podstatě nahraditelný. Jsem za chlapce rád. Ukázali, že mohou hrát i oni, a podrželi tým," chválil Hudáček. "Máme šest obránců a v záloze ještě další. Super práce od všech. Ale snažíme se jim pomáhat, blokujeme střely. Pomáháme si navzájem a zatím to zvládáme," doplnil.

Litoval, že za stavu 3:1 domácí trochu ustoupili od své hry a soupeř z brejku snížil. "Nechali jsme se trochu unést, chtěli jsme moc dát gól a nepočkali jsme si. Ale poučili jsme se, řekli si to v kabině a ve třetí třetině jsme ukázali, jak máme hrát," pokračoval.

Oceláři si opět vypracovali dvoubrankový náskok, ale Pardubice při hře bez gólmana ještě zápas zdramatizovaly. "Soupeř ukázal svou sílu. On musí vyhrávat, je na něm tlak a přidal. I ve druhé třetině nás zatlačil, ale dohráli jsme utkání dobře, poučili jsme se. Šli jsme do toho aktivně. Neměli v podstatě nic, až na tu jednu (gólovou) dorážku. Káca (brankář Ondřej Kacetl), když měl, tak nás podržel, takže super výkon," ocenil Hudáček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články