Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Kometa sestřelila Litvínov 5:1 a vyrovnala sérii, Motor odvrátil konec sezony

Domácí prostředí není v sérii mezi Litvínovem a Brnem žádnou výhodou. Chemici si z moravské metropole přivezli jedno těsné a jedno jednoznačné vítězství, Kometa jim teď oplatila stejnou mincí. Výhrou 5:1 vyrovnala sérii, která se tak s jistotou na stadion Ivana Hlinky ještě jednou vrátí. České Budějovice poprvé zdolaly Třinec, vítězstvím 4:1 odvrátil Motor konec sezony.

Utkání Litvínov – Brno
zdroj: twitter.com/HCKometa

Do první velké brněnské šance se dostal Flek a hned z toho byl gól. Reprezentační útočník se prohnal kolem Šaldy, s forhendovým zakončením počkal na ideální chvíli a překonal Tomka.

Ve 12. minutě Brňané zvýšili. Smolař utkání Šalda ztratil puk a po následné kombinaci Komety se trefil z pravého kruhu poprvé v extralize americký bek Moro.

Litvínov se neprosadil ani při trestu Kučeříka, který se po návratu na led ještě před pauzou natlačil před litvínovskou branku, ale Tomek zasáhl.

Po 82 sekundách druhé třetiny Kometa pojistila vedení. Pospíšil zachytil rozehrávku v obranném pásmu, projel mezi Šaldou a Baránkem a trefil se k pravé tyči. Tomka nahradil v domácím brankovišti Zajíček.

V 32. minutě po protiútoku trefil Moses z pravého kruhu bližší tyč. Branky se dočkal americký kanonýr o dvě minuty později v přesilovce kvůli litvínovské hře s šesti hráči v poli.

Po Flekově nabídce se trefil z levého kruhu a přesouvající se Zajíček neměl šanci zasáhnout. V 38. minutě se dostal do úniku Ondřej Kaše, ale Furch udržel čistý štít.

V úvodu závěrečného dějství zahrozil za hosty Marcinko a Litvínovu se nedařilo ani v přesilovce při Zbořilově trestu. Naopak v oslabení ujel Zaťovič, ale na Zajíčka nevyzrál.

Ve 49. minutě měl blízko k páté brance Pospíšil, jehož střela se odrazila od levé tyče do pravé, než puk přikryl Zajíček.

Litvínov nebezpečný nebyl, naopak další možnost měl Moses a při Zaťovičově trestu dokonce v oslabení po spolupráci s Flekem skóroval Marcinko, který překonal Zajíčka z pravého kruhu.

V pokračující přesilovce ale nakonec sebral Furchovi čisté konto Koblasa, jemuž nabil na levý kruh Kirk. Víc už ale domácí nestihli.

HC Litvínov – Kometa Brno 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 55. Koblasa (Kirk, Baránek) – 5. Flek, 12. Moro (Okál, Kohout), 22. K. Pospíšil, 34. Moses (Flek, Zaťovič), 54. Marcinko (Flek, Kučeřík). Rozhodčí: Jeřábek, Mejzlík – Ondráček, Thuma. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5944 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Litvínov: M. Tomek (22. Zajíček) – Demel, Zile, Baránek, Šalda, D. Zeman, Czuczman, Strejček – Koblasa, M. Sukeľ, Kirk – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Válek, Jurčík, A. Kudrna – Havelka, Zygmunt, Maštalířský. Trenér: Mlejnek.

Brno:­ D. Furch – Gazda, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Moro, L. Kaňák, Osburn – J. Kos, Marcinko, K. Pospíšil – Flek, Cingel, Zaťovič – Moses, A. Zbořil, Vincour – Kohout, Kollár, Okál. Trenér: Modrý.

České Budějovice první mečbol odvrátily, Třinec porazily 4:1

Zápas měl divoký úvod. Po faulu Adámka šli Jihočeši hned z první přesilovky do vedení – pohotovou dorážkou z prostoru před Mazancovým brankovištěm se prosadil Kondelík.

Za 16 sekund ale Hrachovina nestihl zareagovat na lehký pokus Nedomlela a bylo vyrovnáno. Už na začátku sedmé minuty si ale domácí vzali vedení zpět, když se prosadil Toman.

V deváté minutě Pýcha z ideální palebné pozice těsně minul. Vyloučení Štencela v 19. minutě přineslo obrovské šance Ocelářů, ale Hrachovina několikrát odčinil zaváhání.

V polovině základní doby se proti pravidlům provinil Hrehorčák a v přesilovce Jihočechů měl Mazanec i porci štěstí, když ho po Kondelíkově zakončení zachránila branková konstrukce.

Ve 37. minutě měl další možnost Přikryl, i tentokrát však ztroskotal na Mazancovi. Čacho těsně před sirénou zakončil v oslabení přečíslení dvou na jednoho, Hrachovinu neprostřelil.

Závěrečný nápor Třince odstartovala bekhendová dorážka Hudáčka, kterou schoval do lapačky Hrachovina. Hudáček pak ještě trefil z úhlu tyčku.

V 55. minutě ale chyboval Polášek a domácí uklidnil třetí trefou Kubík. Hosté následně sáhli ke hře bez gólmana a Ordošovi předložil puk před prázdnou branou Přikryl.

Motor České Budějovice – Oceláři Třinec 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Kondelík (Štencel, Pech), 7. M. Toman (Koláček, Vopelka), 55. Kubík, 59. Ordoš (F. Přikryl, D. Simon) – 5. Nedomlel (Cienciala, Daňo). Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Brejcha, Zíka. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 6421 (vyprodáno). Stav série: 1:3.

České Budějovice: Hrachovina – Kachyňa, M. Doudera, Pýcha, Štencel, Vráblík, Gulaši, Štich – Gulaš, Kondelík, M. Beránek – D. Simon, F. Přikryl, Ordoš – Valský, Pech, Kubík – M. Toman, Vopelka, Koláček. Trenér: Čihák.

Třinec: Mazanec - Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Marian Adámek, Polášek – M. Růžička, A. Nestrašil, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, P. Vrána, M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články