Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rozhodl až zákrok v posledních sekundách. Plzeň míří po vydřené výhře do finále

Plzeň se podesáté v řadě probojovala do finále extraligy házenkářů. Talent porazil Kopřivnici i potřetí, tentokráte těsně 27:26. Soupeř v souboji o titul vzejde ze série Karviné s Lovosicemi, ve které Baník vede 2:1. Přímý přenos nabídne v sobotu ČT sport a ČT sport Plus.

Utkání Plzeň – Kopřivnice
zdroj: Talent tým Plzeňského kraje autor: Hynek Sladký

Západočeši začali svižně a brzy vedli nad Kopřivnicí o pět branek, jenže hosté vyměnili brankáře, místo Pšenici naskočil Žingor, který byl povolán už po konci kariéry z rezervního týmu, a nejenže se zvládli dotáhnout, ale na moment být i o jeden gól vepředu. Poločas skončil nerozhodně 15:15.

V druhé polovině zápasu to byla velká přetahovaná. Zhruba od 40. minuty ale přece jen začali mít Západočeši navrch. Ovšem podobně jako v první části Západočeši náskok šest minut před vypršením základní hrací doby promrhali.

Je nám líto, video expirovalo.
Dramatická koncovka utkání Plzeň – Kopřivnice s ohlasy

Stehlíka vychytal půl minuty před koncem hrdina hostů Žingor a Kopřivnice měla k dispozici poslední útok na vyrovnání. Když se na druhé straně zaskvěl také domácí brankář Šmíd, bylo rozhodnuto.

"Měli jsme tam hodně neproměněných důležitých šancí," uvedl klíčový faktor vyrovnaného duelu plzeňský Daniel Bláha. Nakonec se trefil sedmkrát, i když ani on se nevyvaroval střeleckému výpadku. "Důležité je nepřestat střílet, když je to jasná šance, a ono to tam zase začne padat," nastínil svůj naturel.

"Zápas hodnotím pozitivně, bojovali jsme. Hráli jsme bez nervů, jeli jsme sem prodloužit sérii, ale nepodařilo se," podotkl kopřivnický hráč Radek Doležel.

Plzeň – Kopřivnice 27:26 (15:15)

Nejvíce branek: Bláha 7, Stehlík 5, Douda 5/2  Doležel 5, Polcar a Hanus po 4. Konečný stav série: 3:0.

Zdroj
ČT sport, ČTK, handball.cz, talentplzen.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články