Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Karvinští házenkáři v prvním semifinále přemohli Lovosice

Po sobotní výhře Plzně nad Kopřivnicí se rozjela i druhá semifinálová série házenkářské extraligy. Duel mezi Karvinou a Lovosicemi nabídl vyrovnanou bitvu, kterou na svou stranu překlopili domácí Slezané až v samém závěru utkání. Karviná se tak raduje z výhry 36:34 a ujímá se vedení v sérii 1:0. Jedenácti góly přispěl k výhře Dominik Solák. V dresu hostů se prosadil devíti brankami Marek Hniďák.

zdroj: hazenalovosice.cz
Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. semifinálového utkání Karviná – Lovosice

V 50. minutě Lovosice vedly 30:29, pak ale domácí čtyřmi góly skóre otočili. V závěru je podržel několika vydařenými zákroky brankář Košťálek. Navíc trefou přes celé hřiště zvýšil na 36:33.

"Bylo to utkání dvou velkých protikladů. Měli jsme 80 procent úspěšnost střelby, ale na druhou stranu zase nejslabší brankáře za celou sezonu," řekl karvinský trenér Michal Brůna. "Rozhodovaly maličkosti. Lovosice věděly, že nemusí, takže se dostaly do pohody. Měli jsme s nimi problémy v obraně," dodal.

"Nepředstavovali jsme si, že padne tolik gólů. Byla to přetahovaná, musíme se z utkání poučit. Je vidět, že s Karvinou můžeme hrát," uvedl kouč Lovosic Roman Jelínek. "Hrálo se nám lépe, než jsme předpokládali. Měli jsme děravou obranu, ale ani Karviné to vzadu moc nefungovalo. U nás se to pokusíme zlepšit," řekl bývalý reprezentant Pavel Horák.

Výsledky extraligy házenkářů

Extraliga házenkářů:

Semifinále play-off, 1. zápas:

Karviná  Lovosice 36:34 (19:19)
Nejvíce branek: Solák 11, Patzel 7, Harabiš 6/3 – Hniďák 9, Kupa 8/4, Horák 8.

Play-out, 5. kolo:

Hranice  Jičín 32:36 (13:16)
Nejvíce branek: Pelák 7, Kučera 7/2, Piwko 6/1 - Doškář 12/2, Ženatý 8, Hlava 5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články