Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Házenkářky čeká klíčová fáze sezony, před závěrem kvalifikace o ME i olympiádu se vrací kapitánka Malá

Do ženské házenkářské reprezentace se před závěrem kvalifikace mistrovství Evropy a olympijskou kvalifikací vrací uzdravená kapitánka Veronika Malá. Devětadvacetiletá křídelnice kvůli zranění v dolní polovině těla scházela českému týmu na přelomu února a března ve dvou zápasech proti Nizozemsku, na nadcházející kvalifikační duely ve Finsku a s Portugalskem už je v pořádku.

Je nám líto, video expirovalo.
Do házenkářské reprezentace se vrací uzdravená kapitánka Malá

"Těším se strašně moc. "Nejvíc na to, že pomůžu týmu v kvalifikaci a potom i v zápasech o olympiádu," uvedla Malá.

Vedle hvězdy německého Bietigheimu v nominaci norského trenéra Benta Dahla nechybí ani další opory spojky Markéta Jeřábková, Charlotte Cholevová a Kamila Kordovská či brankářka Petra Kudláčková.

Oproti dvojzápasu s Nizozemskem je v týmu pivotka Anna Jestříbková, po vážném zranění se vrací také Veronika Andrýsková.

Češky čeká v tomto týdnu závěr evropské kvalifikace. Nejprve ve čtvrtek nastoupí ve Finsku a v neděli přivítají v Plzni Portugalsko.

Po čtyřech z šesti zápasů má Dahlův výběr na kontě čtyři body za dvě vítězství a dvě porážky stejně jako Portugalsko.

Skupinu vede dosud stoprocentní Nizozemsko, Finsko zatím nezískalo ani bod. Na prosincový šampionát postoupí první dva týmy a nejlepší čtyři celky z třetích míst.

Po závěru kvalifikace čeká Češky boj o olympijské hry. Od 11. do 14. dubna se na čtyřčlenném turnaji ve Španělsku utkají postupně s domácím výběrem, Nizozemskem a Argentinou. Na olympiádu projdou první dva týmy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články