Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Klíč k úspěchu je vyrovnanost a trpělivost, říká Davidson Spilková a těší se do Paříže

Byla to šťastná třináctka. Nejúspěšnější česká golfistka Klára Davidson Spilková má za sebou třináctou sezonu, kterou může brát jako nejúspěšnější v kariéře. V Ladies European Tour skončila desátá, když jen v jednom z jednadvaceti turnajů neprošla cutem do finálových kol. Na Floridě jí o jednu ránu uteklo třetí vítězství v turnaji LET. Zahrála si turnaj kategorie Major. Ve světovém žebříčku se napříč kategoriemi dostala do první stovky, nyní je 133. Má už také téměř jistý start na olympijských hrách v Paříži.

Je nám líto, video expirovalo.
Davidson Spilková hodnotí uplynulou golfovou sezonu

"Všechny úspěchy byly moc příjemné, ale to, že mám prakticky zajištěnou účast na olympijských hrách v příštím roce v Paříži, je pro mě něco speciálního a mám z toho velkou radost, opravdu od srdce," říká ve Sportovních zprávách ČT sport.

Měla by se rozhodně dostat na jedno ze dvou míst, které má český golf v Paříži už jisté. Bude pro ni už třetí olympijský start. "Těším se moc. Na první olympiádě jsem si musela zvyknout na úplně jiné věci, než se kterými se setkávám běžně. Potom v Tokiu to bylo v době covidu a čekala nás samá omezení, testy, stres. Teď to bude v Paříži. Hodinu letu od nás, dobře se připravím a věřím, že mám šanci dosáhnout dobrý výsledek," vysvětluje golfistka.

Sezona byla dlouhá, trvala deset měsíců. "Měla jsem dobrý start, hodně náročné léto, protože turnajů bylo opravdu hodně a podzim pak už byl takový volnější," vzpomíná. Druhé místo v Plam Beach ji trochu mrzelo. "To jediné, co mi na sezoně vadí, že jsem nevyhrála, i když jsem byla několikrát blízko," zalitovala trošku.

Vyrovnaná výkonnost, kdy jen jednou neprošla do finálových kol, ji ale těší. "Výkony se vyrovnaly a to je klíč k úspěchu, trpělivost a vyrovnanost. Velké výkyvy výkonnosti naopak nejsou dobře," vysvětluje s tím, že jí se to podařilo ustálit. Přispěl k tomu i manžel, který jí při turnajích i jako caddy vozil hole.

Právě v závěru sezony, kdy její výkonnost slábla, se už necítila tak dobře. "Hrála jsem méně turnajů a soustředěnost nebyla ideální," říká.

Dlouho už se také věnuje charitě, odehrála charitativní turnaj a fotila se na kalendář společnosti ALSA pomáhající lidem postiženým dosud nevyléčitelnou nemocí ALS. "Je to pro mě něco přirozeného, charitě se věnuji od začátku kariéry, od šestnácti let. Jsem ráda, že vůbec mám možnost charitativní spolky podpořit," dodává samozřejmě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články