Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

K Ryder Cupu má po sobotě blíž Evropa. Výrazně pomohli Skandinávci

Evropští golfisté si udrželi ve 44. ročníku Ryder Cupu proti týmu USA výrazný náskok pěti bodů i po druhém dnu a jsou blízko celkovému vítězství. Výběr kapitána Lukea Donalda vede v Římě 10,5:5,5.

Je nám líto, video expirovalo.
Evropa směřuje k vítězství na Ryder Cupu

Sobotní program začal rekordem. Skandinávské duo Viktor Hovland z Norska a Ludvig Aaberg ze Švédska deklasovalo dvojici amerických hvězd Scottie Scheffler, Brooks Koepka 9/7, tedy vedlo o devět bodů už po jedenácti jamkách. Evropané se tak postarali o nejvýraznější vítězství v takzvaných foursomech v historii turnaje.

První letošní výhru USA, které v pátek bodovaly jen díky remízám, vybojovali Max Homa s Brianem Harmanem. Zbylé dva foursomy, v nichž hrají dvojice golfistů střídavě jedním míčkem, ale získali zástupci "starého kontinentu".

Hrozivou ztrátu se podařilo americkému týmu Zacha Johnsona zredukovat vítězstvím 3:1 v odpoledních čtyřech fourballech, kde má každý z golfistů svůj vlastní míček.

Američané před dvěma lety na domácí půdě ve Whistling Straits deklasovali Evropany rekordním skóre 19:9. Na "starém kontinentu" tým USA vyhrál naposledy před třiceti lety. Celkově Američané vedou 27:14, dvakrát se týmy rozešly s remízou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články