Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dostat se na olympiádu a tam zabojovat o medaili, přeje si golfistka Kousková

Velké cíle má pro tuhle sezonu golfistka Sára Kousková. Chce se kvalifikovat na olympijské hry v Paříži a tam se pokusit zabojovat o medaili. Kousková to řekla na setkání s novináři v Praze před začátkem sezony Ladies European Tour, která odstartuje začátkem února v Keni.

Je nám líto, video expirovalo.
Kousková vyráží do Keni a doufá v olympijské místo

"Sezonu máme rozdělenou na dvě části. První se upíná k olympiádě, to je cíl číslo jedna, ale samozřejmě postupný, protože nejdřív je potřeba se tam kvalifikovat. A druhý cíl je v Paříži udělat dobrý výsledek a zabojovat o medaile," řekla Kousková.

"Krédem i pro další sezonu je obhájení karty. Letos je to kategorie čtyři, o dvě vyšší než loni. Je to nejsilnější karta, se kterou se dostanu na všechny turnaje Ladies European Tour kromě majorů," přidala čtyřiadvacetiletá hráčka.

Kouskovou čeká hodně cestování. Z Keni se přesune do Saúdské Arábie na "malý" major se silným obsazením, následně ji čeká další turnaj v Maroku. "Budu se snažit hrát všechny turnaje kalendáře. Samozřejmě bude záležet, jak se budu cítit a jestli nebudu potřebovat něco měnit. Ale takový je plán," oznámila golfistka.

Minulá sezona pro ni byla první kompletní mezi profesionálkami. "Odehrála jsem třiadvacet turnajů Ladies European Tour, přičemž na devatenácti jsem prošla cutem. Z tohohle pohledu to byla hodně vyrovnaná sezona. Na to, že byla nováčkovská, jsem ji zvládla dobře," pochválila se rodačka z Karlových Varů.

Musela si zvykat i na nové prostředí a hřiště. "Odpracovala jsem si začátečnickou daň. Takovou největší kometou bylo páté místo v Indii na konci sezony. Trošku jsme doufali, že něco takového přijde. Ještě bylo jedno umístění v top ten na Floridě," připomněla Kousková, která se na novou sezonu připravovala ve Španělsku.

Přestože se na olympijské hry mohou kvalifikovat pouze dvě nejlepší Češky, tak podle ní mezi krajankami velká rivalita není. "Všechny se na olympiádu samozřejmě chceme dostat. Nějakou hmatatelnou rivalitu jsem ale zatím nezaznamenala. Možná to nová sezona ukáže jinak. Ale všechny si uvědomujeme, že hrajeme primárně proti hřišti a máme to ve svých rukou. Přece jenom proti sobě nestojíme na kurtu," prohlásila Kousková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články