Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Stabilní vytížení v Schalke mi hodně pomáhá, ví Král. Bude pokračovat v Bundeslize?

Nejen na celkový týmový výkon, ale i ty individuální padaly po vítězství nad Polskem od veřejnosti jen slova chvály. Jedním z pozitivně hodnocených byl i Alex Král. Na defenzivního záložníka trenér Jaroslav Šilhavý pravidelně sází, což mu teď navíc usnadňuje i fakt, že Král pravidelně nastupuje v sestavě bundesligového Schalke. Přímý přenos utkání Moldavsko - Česko sledujte od 20:15 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbal Extra: Minutáž v Schalke mi pomáhá, říká Král

"Jsem v první řadě rád, že jsme ten zápas s Polskem všichni zvládli. Celej tým byl nastartovanej, byl v tom utkání od první vteřiny a myslím, že z toho týmového výkonu potom vzešly ty individuální," říká Král v rozhovoru pro ČT sport.

V Edenu se v pátek podle svých slov cítil dobře.

"Jak fyzicky, tak s balonem. První dva góly nám daly sebevědomí. Nám všem, i mně. Takže s každou minutou jsem se cítil líp a líp," tvrdí hráč, který asistoval Janu Kuchtovi u třetího gólu.

Všechno ale také vychází od fotbalového vytížení, které má v Schalke. Až na zranění z kraje roku hraje neustále a většinou plnou zápasovou minutáž.

"Rozhodně. V poslední době hraju všechny zápasy – a celé. Hraju stabilně, přestože mě trochu trápily záda v zimní přípravě," vzpomíná Král v pořadu Fotbal Extra.

V léčení mu pomáhá i čínská medicína.

"Už delší dobu. Ještě když jsem hrál v Teplicích, jsem byl v kontaktu s panem Řezníčkem z Centra tradiční čínské medicíny. Teď v obodbí, kdy jsem byl zraněný, mi to hodně pomohlo."

Král má i speciální čaje. "Je to bylinná směs individuálně pro mě, která mi trochu pomáhá hojit záda. I zároveň, když jsou těžší zápasy, mi to hodně pomáhá."

Na konec sezony a závěr hostování v Schalke se snaží nemyslet. "Těžko říct. Ovlivňuje to tam spousta věcí," říká.

"Pořád mám samozřejmě kontrakt ve Spartaku do léta 2024, takže tam hodně záleží, jaká bude v létě situace. Uvidíme, opravdu teď nemůžu říct, sám to ani nevím," vysvětluje Král, který do Moskvy přestoupil před necelými čtyřmi lety ze Slavie za tři sta milionů korun.

Proti Moldavsku chce s týmem hrát stejně náročný fotbal, jako proti Polsku. Dá se očekávat, že Šilhavý na něj opět vsází do základu.

"Koukali jsme na přípravě na jejich video. Když jim dá člověk prostor, hrát opravdu umí. Musíme hrát od první minuty a co nejdříve vstřelit gól," říká Král.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články