Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Pogba si vyslechl verdikt v dopingové kauze: čtyřletý zákaz

Záložník fotbalistů Juventusu Turín a francouzské reprezentace Paul Pogba dostal kvůli dopingu nejvyšší možný zákaz startů na čtyři roky. Sportovní soud vyhověl požadavku Italského antidopingového úřadu.

Paul Pogba
zdroj: Reuters autor: Massimo Pinca

Mistr světa z roku 2018 měl pozitivní test na testosteron při namátkové dopingové kontrole loni 20. srpna po utkání s Udine, do nějž nezasáhl. Za Juventus pak nastoupil do dalších dvou zápasů, po zveřejnění pozitivního nálezu ve vzorku A měl ale od 11. září předběžně zastavenou činnost. Kontrolní analýza vzorku B v říjnu pozitivní výsledek potvrdila.

"Jsem smutný, šokovaný a zlomený, že jsem přišel o vše, co jsem si v profesionální hráčské kariéře vybudoval. Až se osvobodím od právních omezení, celý příběh se vyjasní. Nikdy jsem ale vědomě ani záměrně nebral žádné doplňky, které by porušovaly antidopingové předpisy," uvedl Pogba v prohlášení.

"Jako profesionální sportovec bych nikdy neudělal nic, co by zvýšilo můj výkon užíváním zakázaných látek. Nikdy jsem nezneuctil ani nepodvedl kolegy sportovce a fanoušky žádného z týmů, za které jsem hrál nebo proti nimž jsem nastoupil," řekl Pogba.

Čtyřletý zákaz startů je podle pravidel Světové antidopingové agentury (WADA) obvyklým trestem za užití steroidů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články