Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Messi může hrát i na příštím šampionátu. Desítka pro něj bude připravena, řekl Scaloni

Před začátkem turnaje v Kataru se Lionel Messi nechal slyšet, že ho čeká poslední mistrovství. Fanoušci proto po finále s Francií považovali informaci o konci v národním týmu za samozřejmost. Sedminásobný držitel Zlatého míče však oznámil, že chce odehrát ještě pár zápasů jako světový šampion. Kolik jich bude? Trenér argentinské reprezentace Lionel Scaloni má jasno. "Leo může hrát i na příštím Mundialu."

Nejlepší hráč turnaje ocenil po vítězném finále spoluhráče a prohlásil, že touží po jejich boku pokračovat. "Miluji fotbal. Miluji to, co dělám. Miluji, když jsem v národním týmu a s těmito hráči. Chci ještě zažít pár zápasů jako mistr světa," oznámil Messi, kterému scházejí už jen dva góly k dovršení 100 branek v bleděmodrém dresu.

Reprezentační kouč jeho nečekané rozhodnutí kvitoval. "Je obrovská radost ho trénovat. Všechno, co přináší do týmu, nemá obdoby. Něco takového jsem ještě nikdy neviděl," smekl Scaloni, jenž se ve 44 letech stal nejmladším trenérem od roku 1978, který šampionát ovládl. 

"Myslím si, že bychom si měli nechat dres s číslem 10 připravený na další mistrovství, pokud se Messi bude cítit na to hrát. Vysloužil si právo dělat si s kariérou, co chce," dodal Scaloni.

Zanetti: Dva nejlepší hráči historie jsou Argentinci

Slova uznání měl pro útočníka Paris Saint-Germain také bývalý kapitán argentinské reprezentace Javier Zanetti. "Musíme být vděčni za to, že dva nejlepší fotbalisté historie jsou Argentinci," řekl Zanetti s odkazem na legendárního Diega Maradonu, který jihoamerickou zemi dotáhl k titulu v roce 1986 v Mexiku.   

Od té doby "La Albiceleste" na triumf čekali. "Kluci splnili sen milionů argentinských fanoušků po celém světě. Pro nás to bylo úžasné finále. Vypadalo to, že nám vše vychází, ale potom Francie skvěle zareagovala," připomněl Zanetti průběh jednoho z nejlepších utkání v historii kopané.

Bude možné Messiho sledovat i na dalším šampionátu v 39 letech?

Zdroj
ČT sport, ČTK, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články