Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chaotické derby mezi Brazílií a Argentinou se opakovat nebude

Utkání kvalifikace mistrovství světa mezi Brazílií a Argentinou, které bylo loni v září po několika minutách kvůli zmatkům kolem opatření proti koronaviru předčasně ukončeno, se znovu hrát nebude. Oznámila to argentinská asociace s tím, že se na tom domluvila s brazilskou konfederací a mezinárodní federací FIFA.

Diskuze v utkání mezi Brazílií a Argentinou za dohledu Neymara s Messim
zdroj: Reuters autor: Amanda Perobelli

Argentinský svaz obdržel za neodehrání zápasu pokutu 150 tisíc švýcarských franků (3,8 milionu korun), polovina tohoto finančního postihu je podmíněná dvouletou lhůtou.

Loňský zápas v Sao Paulu byl po necelých deseti minutách přerušen po zásahu pracovníků zdravotního úřadu. Ti přišli na hřiště v doprovodu policistů a upozorňovali, že v sestavě Argentiny jsou čtyři hráči z Premier League, kteří porušili karanténu. FIFA uložila kvartetu hráčů dvouzápasové tresty a nařídila opakování utkání, jež se mělo odehrát 22. září. Letos v květnu federace zamítla odvolání obou svazů a potvrdila své rozhodnutí, ale nakonec jejich námitkám vyhověla.

Na konečné pořadí jihoamerické kvalifikace o postup na šampionát v Kataru by výsledek dohrávky neměl vliv. Brazílie kvalifikaci vyhrála, Argentina skončila druhá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články