Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Fotbalová reprezentace je negativní, hráči se mohou vrátit do klubů

Všichni hráči české reprezentace, kteří po pátečním utkání Ligy národů na Slovensku podstoupili v pondělí kontrolní test na koronavirus, měli negativní výsledek. Po zkrácené izolaci se proto mohou vrátit do klubů a ve speciálním režimu začít s tréninkem.

Bořek Dočkal skóroval v utkání se Slovenskem
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

České mužstvo muselo po pátečním vítězství 3:1 v Bratislavě do izolace kvůli tomu, že dva členové realizačního týmu měli pozitivní test na covid-19.

V pondělním druhém střetnutí Ligy národů v Olomouci proti Skotsku proto nastoupil narychlo složený výběr z hráčů české ligy a plný reprezentačních nováčků. Improvizovaný celek favorizované Ostrovany překvapivě přehrál i přestřílel, ale smolně prohrál 1:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovensko - Česko

Původní národní tým musel po pátečním duelu na Slovensku do karantény, přestože nikdo z hráčů neměl pozitivní test na covid-19. Po diskusích s hygieniky byl sraz rozpuštěn kvůli obavám z dalšího šíření nemoci. Zatímco hráči museli do zkrácené izolace, na realizační tým včetně trenéra Jaroslava Šilhavého byla uvalena delší karanténa podle pokynů jednotlivých hygienických stanic.

"Kluby po návratu svých hráčů komunikují s hygienou a testy už řeší individuálně. Co se týká členů realizačního A-týmu, ti absolvují postupně testy v průběhu týdne v termínech daných hygienickými autoritami," řekl tiskový mluvčí Fotbalové asociace ČR Michal Jurman.

Ještě před odjezdem na Slovensko musely do izolace dvě opory Tomáš Souček a Patrik Schick, kteří přišli do blízkého kontaktu s první nakaženou osobou. Také oni dva měli kontrolní test negativní a Schick už dnes mohl vyrazit do Německa, kde se uzavírá jeho přestup z AS Řím do Leverkusenu.

Měly by kvůli covidu padat u repre hlavy? Více ve FOTBAL FOKUS PODCASTU:

Největší zastoupení v původním reprezentačním výběru měla Slavia. Z mistrovského týmu byla v Bratislavě sedmička hráčů, brankář Ondřej Kolář se od mužstva na žádost klubu odpojil ještě před odjezdem na Slovensko.

Podle předsedy představenstva Slavie Jaroslava Tvrdíka čekají hráče další kontrolní testy v pátek. V případě negativního výsledku se budou moci zapojit do tréninku s týmem a odehrát víkendové ligové utkání. Podobný režim budou mít i reprezentanti ze Sparty a Plzně. Hráči národního týmu ze zahraničních klubů se mohou vrátit do zemí, kde působí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články