Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Jak Tour, tak MS. Mělo by to jít dohromady, doufají Konečný i Hirt

Jde o prestiž, ale také o peníze. Ekonomika profesionální cyklistiky stojí na slavných závodech, hlavně na Tour de France. S extrémně nahuštěným kalendářem se tak jednotlivé stáje musejí vypořádat.

Caleb Ewan se raduje z výhry na Tour de France
zdroj: REUTERS autor: Christian Hartmann

S pauzou se potýká také izraelská stáj Israel StartUp Nation, kde sportovního ředitele dělá René Andrle. "Kluci jezdí kolem třiceti tisíc kilometrů ročně, teď budou mít pauzu, pak do toho znovu vlítnou. Někdo to vydrží, někdo ne. My máme třicet závodníků, takže holt budeme ty závodníky muset točit," uvedl Andrle.

Kalendář UCI je nekompromisní. Národní šampionáty mají proběhnout o čtvrtém srpnovém víkendu. O týden později je v plánu start Tour de France. Nejslavnější etapový závod má skončit 20. září, tedy v den, kdy má ve Švýcarsku časovkou začít mistrovství světa. Poté mají následovat Giro a Vuelta a někdy mezi největšími závody i jednodenní klasiky.

"Jet Tour a MS, tam je týden, co se týče silničního závodu, a to je zvládnutelné. Myslím, že Grand Tour je výborná příprava i na ten jednorázový závod, jako je mistrovství světa," myslí si však reprezentační trenér Tomáš Konečný.

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklisty čeká hodně nahuštěný program

Souhlasí s ním i Jan Hirt z týmu CCC. "Skoro vždycky Grand Tour skončím v nejlepší formě ten třetí týden, takže mně forma graduje vždycky na konci závodu. Mně by to mohlo vyhovovat," doufá Hirt.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články