Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Klímův tým po výhře nad Turky narazil na Italy. Ženy nestačily na Skotsko ani Švýcarsko

České curlerky vedené skipkou Annou Kubeškovou nenavázaly na nedělní výhru nad Estonkami a proti výběru domácího Skotska si připsaly už třetí prohru ze čtyř zápasů na mistrovství Evropy. Čtvrtou přidaly záhy, když podlehly Švýcarkám 4:8. Dařilo se naopak jejich mužským protějškům, kteří porazili Turecko 7:4. Ve večerním utkání však prohráli s Itálií 1:8. 

Čeští reprezentanti v utkání s Tureckem většinu času takzvaně tahali za delší konec. Zatímco Turci nedokázali během celého duelu ani v jednom endu zvítězit o více než jeden bod, Češi si hned třikrát připsali "dvojku". I díky několika chybám tureckého skipa nakonec dosáhli na výhru 7:4.

Pro české curlery to bylo již druhé vítězství v dosavadním průběhu turnaje, díky čemuž se v průběžném pořadí posunuli právě před Turky, kteří by z hlediska dlouhodobé výkonnosti měli patřit k hlavním konkurentům českého týmu.

Češky vzdaly duel se Skotkami 

Ani českému, ani skotskému celku se v průběhu utkání nedařilo příliš bodovat. Do sedmého endu tedy vstupovaly oba týmy za stavu 3:1 pro domácí Skotky. Češky tak v té době stále živily realistické naděje na dobrý výsledek, ty však vzaly za své právě v sedmé hře.

České curlerky do ní sice vstupovaly s výhodou závěrečného kamene, tu se jim však absolutně nepodařilo využít. Skotky měly v závěru v kruhu hned pětici kamenů lepších než Češky a Anna Kubešková svým posledním kamenem nedokázala situaci zachránit. 

Skotky tak navýšily své vedení na 8:1, Češky na nic dlouho nečekaly, podaly si ruce se svými soupeřkami a utkání vzdaly.

Výsledky mistrovství Evropy v curlingu

Muži:

Česko - Turecko 7:4,

21:00 Itálie - Česko.

Pořadí po 4 zápasech: 1. Itálie 4 výhry/0 porážek, 2. Německo a Skotsko 3/1, 4. Česko, Švédsko, Norsko a Švýcarsko 2/2, 8. Turecko a Nizozemsko 1/3, 10. Finsko 0/4.

Ženy:

Skotsko - Česko 8:1 po 7. endu,

17:00 Švýcarsko - Česko.

Pořadí po 4 zápasech: 1. Švýcarsko 4/0, 2. Itálie, Norsko a Švédsko 3/1, 5. Estonsko a Skotsko 2/2, 7. Česko, Dánsko a Německo 1/3, 10. Turecko 0/4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články