Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Bytyqi musí po ztrátě pásu šampionky WBC na operaci, utrpěla zlomeninu v obličeji

Nejlepší česká profesionální boxerka Fabiana Bytyqi musí na operaci. Po prohraném víkendovém souboji s Němkou Tinou Rupprechtovou 0:3 na body, kdy přišla o pás mistryně světa v lehké minimuší váhové kategorii do 46,2 kg organizace WBC, navíc podle informací České televize utrpěla Bytyqi zlomeninu v obličejové části.

Je nám líto, video expirovalo.
Bytyqi prohrála boj o titul mistryně světa

Osmadvacetiletá Bytyqi s kosovskými kořeny si ve 23. zápase připsala první porážku a přišla o titul, který držela od roku 2018.

Rupprechtová byla od začátku aktivnější, Bytyqi se od čtvrtého kola musela vypořádat s lehkým krvácením z nosu.

"Věděla jsem, že je něco špatně... Jen ne, že je to až tak špatně. Ve třetím kole jsem dostala zásah hlavou do obličeje, kdy se mi okamžitě proudem spustila krev z nosu, a mně prolítlo hlavou, že ho mám na sto procent zlomený. Do čtvrtého kola jsem nastupovala s tím, že soupeřku proti sobě vidím dvakrát a že to nějak přejde. Že jsem jen otřesená. Ono se to však nelepšilo, ba naopak. Výsledkem je zlomená očnice a v pátek mě čeká operace," uvedla Bytyqi.

Na nižší soupeřku, která ještě často snižovala své těžiště, se české boxerce nedařilo najít recept. V závěru se sice snažila zvýšit aktivitu, německá rohovnice ale zápas bezpečně dovedla do vítězného konce.

"Byla to pro mě velká zkušenost. Věřím, že dojde k odvetě, na kterou se musím lépe připravit. Doufám, že se ještě jednou utkáme," řekla svěřenkyně trenéra Lukáše Konečného.

Po utkání měla být Bytyqi hostem úterních Sportovních zpráv ČT sport, k tomu ale kvůli utržené zlomenině v obličejové části nedojde. 

Na zdravotní trable se podle svých slov nechce vymlouvat. "Tohle rozhodně není výmluva na prohraný zápas, ten je prostě prohraný. Jen je to pro mě vysvětlením toho, proč jsem nebyla úplně ve své kůži," uvedla Bytyqi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články