Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Fernstädtová je v polovině MS ve druhé desítce, Drahoňovský ve třetí

Čtvrteční déšť v ledovém korytě skeletonistce Anně Fernstädtové úspěch nepřinesl. Po úvodních dvou jízdách na světovém šampionátu ve Winterbergu patří české reprezentantce 17. pozice se ztrátou 1,36 sekundy na vedoucí Kanaďanku Hallie Clarkeovou. V mužské kategorii zahájil Timon Drahoňovský své účinkování na MS šestadvacátým časem a za nejlepším Christopherem Grotheerem z Německa zaostává o více než pět vteřin.

Pražská rodačka Fernstädtová tak ve Winterbergu prozatím nenavázala na nečekané druhé místo v závodě smíšených dvojic s Drahoňovským na Světovém poháru v Altenbergu z minulého týdne. V úvodní jízdě se jí nepodařil start, ztrátu smazat nedokázala a obsadila 16. příčku. Ve druhé si na mokré dráze o jednu pozici pohoršila.

Malou sportovní tragédii prožila Nizozemka Kimberly Bosová, která po úvodním zápolení v ledovém korytě držela vedení. Obhájkyně stříbrné medaile totiž těsně před druhou jízdou řešila problém s helmou, málem nestihla odstartovat a následně o náskok nejenže kompletně přišla, ale klesla až na 11. místo s mankem 36 setin sekundy na Clarkeovou.

V čele mužské soutěže je olympijský vítěz a lídr Světového poháru, Němec Christopher Grotheer, o čtyři setiny před Britem Mattem Westonem, který obhajuje titul.

Mistrovství světa v jízdě na skeletonu ve Winterbergu (Německo) – po 2 ze 4 jízd:

Ženy: 1. Clarkeová (Kan.) 1:57,17 (58,20+58,97), 2. Stoeckerová (Brit.) -0,03 (58,25+58,95), 3. Neiseová (Něm.) -0,06 (58,40+58,83), ...17. Fernstädtová (ČR) -1,39 (59,39+59,14).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články