Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Soukalová o filmu i svých nových rolích: Chci se zlepšovat a dát tomu co nejvíc

Kariéru nejúspěšnější české biatlonistky jí ukončila zranění, plánovaný návrat nevyšel. Gabriela Soukalová se však biatlonu nevzdala a pokračuje jako expertka ČT sport. Hledá i nové zaměření a dovednosti v oblasti umění.

Gabriela Soukalová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Nový dokument o sportovní kariéře i osobním životě Gabriely Soukalové Pravda se pořád vyplatí přišel do kin na začátku března. Dvouletý projekt režiséra Petra Větrovského a nejúspěšnější české biatlonistky měl původně končit jejím návratem k závodění. Vinou zranění se plánovaný comeback nekonal.

"Doufala jsem, že tým bude trpělivý a počká, než se budu schopná připravit natolik, abych mohla ještě naskočit do Světového poháru a mistrovství světa. Doufala jsem, že v Novém Městě si ještě zazávodím a minimálně podpořím holky ve štafetách a zamávám fanouškům z trati," uvedla čtyřiatřicetiletá Soukalová v rozhovoru pro Českou televizi. 

Pomyslnou tečkou za aktivní kariérou rodačky z Jablonce se tak stalo uvedení do biatlonové Síně slávy. "Moc si vážím toho, že mohu figurovat mezi světovými hvězdami obrovských formátů. Nikdy bych nepředpokládala, že moje kariéra bude natolik úspěšná, aby mě tam uvedli," přiznala.

Milovanému sportu se však věnuje i nadále. Jako expertka poznává biatlon z jiné perspektivy, přesnou střelbu a rychlý běh vyměnila za jasné vyjadřování. "Doufám, že se moje dovednosti budou postupem času ještě zlepšovat. Baví mě, že jsem se mohla aspoň po téhle stránce navrátit do prostředí, které mi bylo šestadvacet let vlastní," řekla Soukalová.

Ani jako expertka se však nevzdává podporování českých reprezentantů. "Někdy je těžké být objektivní. Na vlastní kůži jsem se přesvědčila, že to, komu fandíte, zkresluje úsudek a hodnocení. Asi bych občas měla být více věcná. Ale je to nová role a doufám, že na to postupem času přijdu," podotkla.

Vítězka Světového poháru v sezoně 2015/16 se mimo sportovní prostředí věnuje například i sochařství nebo zpěvu. "Po mnoha letech jsem si dovolila dělat konečně i věci, které mě baví. Dlouho jsem na ně neměla odvahu, postupem času jsem ji našla," řekla Soukalová. Jako ve všech směrech se plánuje dále v dovednostech zlepšovat. "Mám pocit, že bych měla pro daný obor udělat co nejvíc," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články