Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sedm českých biatlonistů na startu stíhaček. Z čela v Utahu vyjedou Francouzi

Světový pohár v Soldier Hollow zakončí stíhačky. V nich se představí celkem sedm českých reprezentantů: čtyři biatlonistky a jejich tři týmoví kolegové. Z prvních míst vyrazí do závodů Francouzka Justine Braisazová-Bouchetová a Francouz Eric Perrot. Přímé přenosy sledujte v 16:50 a o dvě hodiny později na ČT sport a ČT sport Plus.

Markéta Davidová
zdroj: ČTK/AP

Nejlepší z Češek ve sprintu v Utahu byla jedenáctá Markéta Davidová, což je její nejlepší výsledek v sezoně v disciplíně. O ještě lepší umístění ji připravily dvě střelecké chyby. 

Na vítěznou Braisazovou-Bouchetovou ztratila v cíli minutu a 24 vteřin. Francouzka uspěla i navzdory jednomu trestnému kolu. 

V první třicítce byly ještě další tři české reprezentantky. Tereza Voborníková po jednom trestném kole skončila šestnáctá, na střelnici bezchybná Jessica Jislová obsadila 24. místo a o dvě příčky za ní byla se dvěma chybami Lucie Charvátová.

Debutantka Kristýna Otcovská obsadila 62. příčku a o dvě místa tak do stíhačky neprošla.

Čeští biatlonisté skončili i v šestém sprintu sezony Světového poháru mimo první dvacítku, do stíhačky se ale dostali tři z pěti. Nejlepší z nich Michal Krčmář byl třicátý, když musel na jedno trestné kolo. Na čelo má manko přes minutu a půl.

Bodoval také dvakrát chybující Jakub Štvrtecký na 33. příčce. Do stíhacího závodu se dostal ještě šedesátý Vítězslav Hornig.

Lídr SP Nor Johannes Thingnes Bö byl po čtyřech trestných kolech překvapivě až sedmnáctý, měl ovšem nejrychlejší čas na trati. Jeho bratr Tarjei obsadil sedmé místo a udržel se v čele průběžného pořadí disciplíny.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články