Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Francouzské duo Jacquelin - Simonová vyučovalo v Oberhofu, Češi nestartovali

Bez české účasti se Světový pohár v Oberhofu uzavřel závodem smíšených dvojic. Národní tým sice měl nastoupit ve složení Eva Puskarčíková - Tomáš Mikyska, ale po pozitivním testu druhého jmenovaného na koronavirus ze závodu odstoupil. Ze suverénního vítězství se radovala Francie, kterou reprezentovali Emilien Jacquelin s Julií Simonovou. Druhé místo obsadilo Švédsko. Hvězdné norské duo Johannes Thingnes Bö - Tiril Eckhoffová skončilo po trápení na střelnici třetí.

Emilien Jacquelin a Julia Simonová z Francie v cíli SP v Oberhofu
zdroj: imago sportfotodienst

Favorizovaní Norové chybovali u terčů hned osmkrát a Eckhoffová kroužila po šesté střelbě dokonce třikrát na trestném kole, ale na základě fenomenálního běhu jim očekávané umístění na "bedně" neuniklo.

Francouzi byli naopak konzistentní v obou činnostech (1. na střelnici a 2. na trati, pozn. autora) a s náskokem bezmála 40 sekund doběhli do cíle před švédským tandemem Sebastian Samuelsson - Hanna Öbergová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závodu smíšených dvojic na SP v Oberhofu

Čeští trenéři uvažovali po pozitivním Mikyskově testu o alternativě, že by Jakub Štvrtecký absolvoval po dopolední smíšené štafetě i závod smíšených dvojic (v karanténě kvůli covidu-19 jsou totiž Michal Krčmář, Adam Václavík, Tomáš Krupčík, Vítězslav Hornig i Milan Žemlička), ale nakonec od této možnosti ustoupili.  

O překvapení se postarali Kanaďané Christian Gow s Emmou Lunderovou, kteří skončili po nadprůměrném výkonu na střelnici (3.) šestí.

SP v biatlonu v Oberhofu (Německo):

Smíšená štafeta dvojic: 1. Simonová, Jacquelin (Fr.) 39:04,8 (0+3), 2. H. Öbergová, Samuelsson (Švéd.) 38,7 (0+5), 3. Eckhoffová, J. T. Bö (Nor.) -43,9 (3+8), 4. Hettichová, Lesser (Něm.) -1:02,0 (0+6), 5. Solaová, Labastov (Běl.) -1:13,8 (0+6), 6. Lunderová, Gow (Kan.) -1:17,6 (0+4).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články