Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
51. Rally Český Krumlov

Ústí načalo semifinále vítězně, Děčín porazilo o 10 bodů

Velká severočeská bitva o finále NBL začala vítězstvím Ústí nad Labem. Sluneta přehrála Děčín 88:78. Ústí rozhodlo až v drtivém závěru, poslední čtvrtinu vyhrálo 25:13. Domácí táhlo americké trio Ty Nichols s 22, Kristopher Martin s 21 a Lamb Autrey s 20 body. Druhý díl série se hraje v pátek, přímý přenos nabídne od 17:55 ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Ústí nad Labem – Děčín

Vyrovnaný duel mezi třetím a čtvrtým týmem dlouhodobé části rozhodlo Ústí v poslední čtvrtině. Do ní přitom vicemistři z Děčína vstupovali s těsným vedením 65:63.

"Nehráli jsme náš basket, nehráli jsme dobře, ale naštěstí naše velké osobnosti to rozhodly v závěru," uvedl kapitán domácích Ladislav Pecka.

Hostům nestačilo ani 28 bodů Matěje Svobody. "Ofenzivně to nevyšlo některým spoluhráčům, takže ty příležitosti zbyly na mě a já je proměnil, ale vyměnil bych to za vítězství. Poslední část rozhodla, nasbírali jsme rychlé fauly, těžko se to bránilo, protože každým faulem jsme je posílali na šestky. Asi nám trochu odešel útok a oni si pomohli trojkami," řekl Svoboda.

Ústí nad Labem – Děčín 88:78 (20:17, 43:42, 63:65)

Nejvíce bodů: Nichols 22, Martin 21, Autrey 20 – Matěj Svoboda 28, Šturanovič 13, Pomikálek 11.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články