Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Opava poprvé v sezoně zdolala Nymburk a v nadstavbě bude druhá, zářil Šiřina

Letošní komplex jménem Nymburk se basketbalistům Opavy podařilo prolomit. Úřadující šampioni totiž poprvé v sezoně porazili rivala v boji o titul a díky vítězství 90:83 v dohrávce prvního kola nadstavbové části si definitivně zajistili druhé místo ve skupině A1. Osmnáctinásobný mistr Nymburk měl už dříve jisté prvenství v tabulce. Nadstavba skončí v sobotu.

Jakub Šiřina v dresu BK Opava
zdroj: facebook.com/BK Opava

Opava uspěla proti Nymburku až na pátý pokus, neboť s ním kromě tří předchozích ligových zápasů prohrála i v Českém poháru. Dlouho vyrovnané utkání, v němž činil rozdíl mezi týmy maximálně sedm bodů, rozhodli domácí až v závěru.

Kapitán slezského týmu Jakub Šiřina zaznamenal 23 bodů včetně čtyř trojek a osmi asistencí. Ještě o bod více dal nymburský Ty Gordon.

Absence Bohačíka a spol. byly znát

Hosté odehráli zápas v osmi, protože k absencím Bohačíka, Svejcara a Sanderse přibyli ještě Kříž a Rylich, kteří se zranili na předzápasovém tréninku.

"Je to celkem dobrý výsledek na to, v jaké sestavě jsme přijeli. Bohužel se to tak sešlo, že se kluci na poslední chvíli zranili. Ale kdybychom neudělali pár zbytečných chyb, tak jsme tu klidně mohli i v těch osmi vyhrát. Byl to dobrý výkon a s lepším doskokem jsme mohli vyhrát," řekl rozehrávač Jakub Tůma, který poprvé vedl Nymburk jako kapitán.

"Nymburk přijel v osmi lidech a v tak úzké rotaci si hráči více dovolí, protože vědí, že budou hrát," prohlásil Šiřina. "Hráli s čistou hlavou a využívali v první půli našich ztrát. Ve druhém poločase jsme hru zlepšili, hlavně na útočném doskoku, a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," dodal opavský kapitán.

Basketbalová Kooperativa liga mužů – nadstavby:

Skupina A1 – dohrávka 1. kola:
Opava – Nymburk 90:83 (25:30, 46:52, 70:68)
Nejvíce bodů:
Šiřina 23, Mokráň 15, Kouřil 14 – Gordon 24, Stephens 16, Bell 12.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články