Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Olomoucko si ze "sršního hnízda" veze postup do předkola play-off

Přestože písecký tahoun Vojtěch Sýkora poslal do olomouckého koše šest přesných trojek, tu nejdůležitější se mu ve vyrovnaném závěru proměnit nepodařilo. Klíčový duel o předkolo play-off tak domácím nevyšel. Naopak hosté z Olomoucka si vítězstvím 99:95, pod nímž se opět podepsalo trio zahraničních posil, zajistili jistý postup.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih závěru utkání Písek – Olomoucko

Písku patřil v důležitém utkání první poločas, v němž vedl až o 12 bodů, ve třetí čtvrtině už ale o deset prohrával. Koncovku zvládli lépe hosté, jejich lídry byli Jase Townsend, který byl s 23 body nejlepším střelcem zápasu, a Adrio Bailey, autor 22 bodů a 14 doskoků.

"Cítíme obrovské zklamání. Měli jsme výborný útok v prvním poločase. Bohužel, jako tradičně s Olomouckem, jsme si neodpustili tři minuty před poločasem, kdy jsme dostali jedenáct nula a bylo to o bod. Druhý poločas byla loterie, kterou vyhrál soupeř," ohodnotil domácí trenér Jan Čech.

V sršním dresu rovněž zaznamenali double double kapitán Vojtěch Sýkora s 22 body včetně šesti trojek a 12 doskoky a Martin Svoboda s bilancí 19-12, třetí porážce za sebou ale nezabránili.

Z nadstavbové skupiny A2 tak postoupí do play-off NBL basketbalisté Olomoucka a Ostravy. Písek obsadí v soutěži konečné jedenácté místo, přestože odehraje ještě dva zápasy včetně dalšího souboje s Olomouckem. Na oba soupeře se ale může maximálně dotáhnout, navíc má s oběma horší vzájemnou bilanci.

"V této atmosféře nikdo nechce končit sezonu. Je to hořká pilulka. Na druhou stranu cítím obrovskou hrdost na tým i dnešní výkon," dodal Čech. Poslední místo a jistotu účasti v baráži proti vítězi první ligy má už delší dobu pražská Slavia.

Basketbalová Kooperativa liga mužů – 11. kolo nadstavby, skupina A2:

Písek – Olomoucko 95:99 (27:25, 55:54, 76:79)
Nejvíce bodů: Sýkora 22, Martin Svoboda 19, Šurý a Šlechta po 17 – Townsend 23, Bailey 22, Adamu 20.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články