Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Herro hrdinou Miami. Heat přepsali klubový rekord v play-off v nastřílených trojkách

Miami Heat zvítězili v Bostonu 111:101 a srovnali osmifinálovou sérii play-off NBA na 1:1 na zápasy. Pomohla jim k tomu velmi přesná střelba z dálky, když 23 trojkami vytvořili nový rekord klubu v play-off a jen o dvě trojky zaostali za rekordem soutěže. Oklahoma naopak snadno přehrála New Orleans 124:92 a vede v sérii 2:0 na zápasy.

Tyler Herro z Miami v nájezdu na koš proti Bostonu
zdroj: Reuters / USA TODAY Sports autor: David Butler II

Miami dlouhodobě dokáže v play-off překvapovat favority, loni takto prošlo až do finále. Tentokráte se mu povedlo zaskočit vítěze základní části, přestože postrádalo svého hlavního tahouna Jimmyho Butlera. Roli lídra tak převzal Tyler Herro, který zaznamenal 24 bodů a 14 asistencí.

Oba celky proměnily v zápase shodně 37 střel, rozdíl ve skóre ale udělalo to, že Miami dalo o 11 trojek více než Celtics. Právě Herro jich trefil šest. Klíčová pasáž přišla ve třetí čtvrtině, kdy si Miami šňůrou 10:0 vytvořilo náskok 12 bodů a ten si pak už hlídalo až do konce. "Vždy je hezké získat v play-off výhru venku. A nám se to povedlo. Teď jsme ve výhodě my," radoval se Caleb Martin, který k výhře pomohl 21 body.

Bostonu nepomohlo ani 33 bodů Jaylena Browna a 28 bodů Jaysona Tatuma. Nedařilo se naopak Kristapsu Porzingisovi, který za celý zápas trefil jedinou střelu. "Nebyli jsme schopni je donutit minout střelu. Soupeř měl rekordní večer, prostě dal všechno. S tím se musíme vyrovnat. Ale ne vždy to tak bude. Nesmíme se tím nechat rozhodit," řekl Brown.

V druhém utkání večera nebylo o vítězi pochyb už od první čtvrtiny, kterou Oklahoma vyhrála o 13 bodů a postupně navyšovala své vedení až na rozdíl 34 bodů. Shai Gilgeous-Alexander k tomu přispěl 33 body, Chet Holmgren přidal 26 bodů a Jalen Williams 21 bodů. New Orleans bez zraněného Ziona Williamsona nemělo nikoho, kdo by se domácím dokázal vzepřít. Nejlepším střelcem byl s 19 body litevský pivot Jonas Valančiunas.

1. kolo play-off NBA:

Východní konference – 2. zápas:
Boston – Miami 101:111, stav série 1:1.

Západní konference – 2. zápas:
Oklahoma City – New Orleans 124:92, stav série 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články