Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Češky zvládly duel s Kolumbií a zajistily si účast na MS v 3x3

V izraelském Eilatu probíhá kvalifikace na MS žen v basketbalu 3x3. České basketbalistky dnes zvládly duel s Kolumbií 15:13, čímž si zajistily postup na MS žen v basketbalu 3x3. 

Je nám líto, video expirovalo.
České basketbalistky se kvalifikovaly na MS 3x3

Češky do kvalifikačního turnaje vstoupily vítězstvím nad Madagaskarem 21:9. Navzdory vysokému rozdílu však utkání nebylo jednoduché. "Madagaskar je nepříjemný, mají jiný pohyb, než ostatní týmy, hůř se brání," uvedla Kateřina Galíčková. 

Ve druhém utkání se česká čtveřice Veronika Voráčková, Kateřina Galíčková, Karolína Šotolová a Anna Rylichová utkaly s favoritkami z Austrálie. Češky mohly do utkání nastoupit s klidnou hlavou, neboť na poslední nepostupovou pozici spadl Madagaskar. Proti favoritkám pak Češky uhrály vyrovnaný souboj a Australanky dlouho trápily. Favoritkám nakonec podlehly 16:18.

V neděli pak Češky bojovaly o stvrzení postupu na MS. K tomu potřebovaly zvítězit nad Kolumbií. Česká čtveřice se již v úvodu ujala vedení a proti vítězkám druhé skupiny vedly vyrovnaný souboj. Češky nakonec rozhodující krok k postupu na MS zvládly a Kolumbii porazily 15:13. 

"Je to skvělé, protože jsme zůstali ve hře o olympijské hry v Paříži," uvedl k postupu trenér Radek Šnábl. "Když o nic nejde, hrajeme skvěle, ale holky se musí adaptovat na tlak. I Veronika Voráčková přešla tři střely, kdy to měl být lehký koš. Hledali jsme otevřené pozice, které nejsou. Musíme hrát takové zápasy pod tlakem a pak holky budou hrát skvěle trojkový i pětkový basket," prohlásil kouč, jehož tým na poslední chvíli posílila opora reprezentace v klasickém basketbale Voráčková z USK Praha.

"Cíl jsme splnily, chtěly jsme postoupit. Tohle nám obrovsky pomůže nejen získat zkušenosti, ale hlavně nasbírat spoustu bodů do rankingu, které se nám pak budou hodit v budoucnu, když se budeme chtít kvalifikovat na olympiádu," řekla Rylichová.

Na minulém MS v loňském roce české hráčky chyběly. V roce 2019 s bilancí 2:2 nepostoupily ze skupiny a skončily deváté.

Zdroj
3x3.cz.basketball

Hlavní zprávy

Nejčtenější články