Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Boston se nevzdává, s Miami tentokrát zametl doma a snížil stav série na 2:3

Po úvodních třech porážkách zapsali basketbalisté Bostonu ve finále Východní konference NBA druhé suverénní vítězství. V beznadějně vyprodané TD Garden zdolali Miami 110:97 a snížili stav série na 2:3 na zápasy. Šesté utkání se odehraje v sobotu na Floridě.

Derrick White z Bostonu gestikuluje po úspěšné trojce
zdroj: REUTERS

Boston v duelu, který v hale sledovalo 19 156 diváků, ani jednou neprohrával – naopak vedl až o 24 bodů. Už v první části zápasu se dostal do patnáctibodového trháku, v poločase držel náskok ještě o dva body větší. 

"Musíme prostě udělat všechno pro to, abychom získali další výhru," konstatoval Derrick White, autor 24 bodů Bostonu včetně šesti úspěšných trojek. Trenér Joe Mazzulla dodal: "Jsme zády u zdi, ale semkli jsme se a hrajeme na vysoké úrovni, abychom si vysloužili další šanci." Ze stavu 0:3 na zápasy ještě žádný tým v historii NBA sérii neotočil.

Celtics táhli kromě Whitea, jenž na šest trojek potřeboval pouze osm pokusů, i Marcus Smart (24 bodů), Jayson Tatum (21 bodů, 11 asistencí, 8 doskoků) a Jaylen Brown (21 bodů).

Miami po úvodních třech vítězstvích podruhé za sebou padlo, ale stále má velkou šanci stát se teprve druhým celkem od zavedení současného formátu play-off v roce 1984, který projde jako osmý nasazený do finále NBA. Mohlo by tak napodobit jiný tým z Floridy, hokejisty Panthers, kteří ve středu postoupili do finále Stanley Cupu.

"Stále zůstáváme pozitivní. Víme, že sérii vyhrát můžeme a že ji také vyhrajeme. Jen ji teď musíme uzavřít na domácí palubovce," řekl Jimmy Butler, který zůstal na 14 bodech. Duncan Robinson nasbíral 18 bodů a 9 asistencí, 16 bodů a 8 doskoků přidal Bam Adebayo.

"Jeden zápas pro sérii nic neznamená. Nezáleží na něm. Teď je to jen o kolektivní přípravě a kvalitním společném výkonu. V sobotu prostě budeme hrát daleko lépe, a to je to jediné, na co je teď třeba se soustředit," doplnil trenér Erik Spoelstra, který s Heat usiluje o své šesté finále.

Finále Východní konference play-off NBA – 5. zápas:

Boston – Miami 110:97, stav série 2:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články