Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EL a EKL UEFA 2023/2024

Trenérem baseballistů bude dál Chadim, reprezentaci by měl vést až do příštího WBC

Trenérem české baseballové reprezentace zůstane Pavel Chadim. S koučem, který národní mužstvo dovedl na prestižní turnaj World Baseball Classic (WBC), prodloužila Česká baseballová asociace smlouvu do roku 2026.

Pavel Chadim
zdroj: baseball.cz autor: Tomáš Icík

Po loňském historickém postupu na WBC dokázali čeští baseballisté letos v březnu v Japonsku zvítězit v pětičlenné skupině nad Čínou a zajistili si účast v dalším ročníku. Ten by se měl konat právě v roce 2026.

Ještě předtím ale reprezentanty čeká v roce 2025 evropský šampionát, na němž Češi i po letošním ME v domácím prostředí dál čekají na první medaili. V Brně skončili pátí.

"Za dvanáct měsíců jsme odehráli čtyři těžké turnaje, z toho tři měly světové parametry. Zkušenosti z nich bychom rádi během nejbližších tří let prodali. Buď na ME 2025 v Izraeli, nebo na WBC 2026. Vím, kolik všichni obětovali času, úsilí a energie, aby byl český baseball tam, kde je, a získal si světový respekt. Ještě náročnější bude si tento respekt v následujících letech udržet," řekl Chadim.

Reprezentační tým převzal po Mikeu Griffinovi po mistrovství Evropy 2021 v Itálii, kde Češi stejně jako letos skončili na pátém místě. Letos v létě pak jeho svěřenci dokázali po osmi letech vyhrát Pražský baseballový týden.

Ve středu odcestuje Chadim na Tenerife, kde s výběrem mladých hráčů absolvuje první přípravný kemp. Jedním z cílů českého baseballu je dostat se mezi nejlepších dvanáct zemí ve světovém žebříčku a díky tomu se kvalifikovat také na turnaj Premier 12. V současnosti Česku patří 15. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články