Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Japonci byli na kopci famózní. Proti výběru Evropy zahráli málo vídaný perfect game

Fanoušci v Ósace byli svědky výjimečné události. V odvetě exhibiční série Global Baseball Games Japonci nejenže nepovolili výběru Evropy ani bod, ale také ani jeden odpal a zisk mety. Světové jedničky zvítězily 2:0 a zahrály takzvaný "perfect game". Ten se povedl ve slavné Major League Baseball v historii pouze ve 24 případech. Domácí v zaplněném Kyocera Dome (25 379 diváků) eliminovali 27 baseballistů, kteří se představili na pálce.

Předtím ve středečním duelu Japonsko jasně přehrálo Evropu 5:0. V týmu vyzyvatelů opět nastoupili čeští zástupci Martin Červenka, Marek Chlup a Martin Mužík. Tentokrát bez Martina Schneidera, který si v prvním utkání vykloubil rameno.

"Z Martina je mi upřímně smutno. Bohužel přišlo zranění. Nemělo by to být vážné podle toho, co jsem s ním mluvil," řekl Chlup. "Byl na kopci dominantní, za mě super výkon. Zbytek Čechů taky. Myslím, že jsme bojovali a ukázali, že do toho týmu patříme," doplnil.

Evropský výběr nenavázal v Japonsku na výsledek před devíti lety, kdy hráli v Tokiu s domácím výběrem 1:1 na zápasy. Letos nezaznamenali v Kyocera Dome v Ósace jediný doběh.

Vedle tria českých hráčů zasáhl do druhého utkání i reprezentační kouč Pavel Chadim, který plnil ve výběru Marca Mazzieriho roli trenéra na první metě.

Favorizovaní Japonci skórovali už ve druhé směně po doběhu Šunsukeho Tamury. Evropané pak útok soupeře eliminovali, ale nedařilo se jim na pálce. Ve čtvrté směně odpálil daleký míč Chlup, ale ještě ve vzduchu ho zachytil Šota Morišita. V sedmé směně se blýskl skvělým obranným zákrokem Mišo Nišikawa po odpalu Delana Selassy.

Na začátku osmé směny zvýraznil japonské vedení dobíhající Čusej Mannami. Evropané se snažili v závěru o čestný úspěch. V deváté směně byl blízko úspěšnému odpalu Wander Encarnación ze Španělska, jehož rána jen těsně nespadla do pole. Po něm neuspěl ani Mužík a domácí nadhazovač Acuki Taneiči doházel duel do vítězného konce.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články