Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Draci nenašli recept na Třebíč a po prvním extraligovém víkendu jsou bez výhry

Nepříliš úspěšně vstoupili do extraligové sezony baseballisté Draků Brno. Obhájci titulu totiž nedokázali ani jednou porazit Třebíč Nuclears a po prvním kole jsou bez výhry. Ani jednou neuspěly rovněž pražské celky Tempa a Kotlářky. Eagles sice doma Hlubokou porazili, na jihu Čech ale předtím schytali debakl 3:12.

Střídačka Nuclears Třebíč sleduje odpal Draků Brno
zdroj: baseball.cz autor: Robert Vávra

V prvním utkání na Vysočině Drakům nepomohlo ani to, že poslali na kopec novou akvizici se zkušenostmi z MLB Joseho Medinu. Venezuelan sice povolil pouze 3 doběhy v šesti směnách, ale to hostům nestačilo.

Domácí Ryan Johnson totiž ve stejné porci směn umožnil o jeden doběh méně a k tomu přidal 9 strikeoutů. Nuclears nakonec zápas zlomili ve svůj prospěch v dohrávce páté směny, kdy stáhli tři body.

"Vyhráli jsme po těžce vydřeném souboji. Dobrá obrana a hity ve správnou chvíli. Bylo skvělé vidět fanoušky podporovat nás v prvním utkání. Od začátku tomu dodávali play-off atmosféru," neskrýval radost Johnson.

I o den později doma Draci narazili na výborné nadhazovače Třebíče Lukáše Pacala a Jakea Rabinowitze, kteří obhájcům titulu povolili jediný doběh a Nuclears zajistili výhru 3:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballistům začala sezona. Třebíč doma porazila Draky

Dvojzápas mezi Eagles Praha a Sokolem Hluboká ctil výhodu domácího prostředí. Jihočeši před svými fanoušky dokázali Pražanům uštědřit v pátek výprask 12:3. Prvním homerunem v této sezoně se o to přičinil také Martin Mužík. Eagles ale domácí posadili na koně také šesti chybami v poli.

Jenže v sobotu se karta obrátila a Eagles zvítězili 11:1 po sedmi směnách. Výrazně se na tom podílel Tomáš Duffek, který výborným výkonem na kopci nepouštěl Sokol na mety. Nakonec to byl jeho zápas, protože dosáhl na metu 900 strikeoutů a jako teprve třetí nadhazovač zaznamenal 90 extraligových výher.

"Házelo se mi příjemně. Po delší době jsem byl na kopci v Extralize. Dlouhou dobu jsem se připravoval, aby byla ruka zdravá. Těch 900 strikeoutů je třešnička na dortu, ale sezona je dlouhá a mně jde o týmové úspěchy," řekl Duffek.

"Domácí zápas, jak jsme si představovali. Tomáš Duffek měl téměř perfektní zápas. Byl tam jeden hit a jedna meta zdarma. Obrana díky tomu dala základ útoku. Kluci udělali, co měli. Klukům jsem řekl, že na pátek zapomene a jdeme," nechal se slyšet nový trenér Eagles Michal Müller.

Vítěz extraligy z roku 2015 Kotlářka musel po svém návratu mezi elitu hned na úvod cestovat až na východ republiky. Pražané si pak z Ostravy odvezli těsnou prohru 1:2, když celý duel nedokázali najít recept na Ondřeje Satoriu a střídajícího Jana Kozla. Ti hostům povolili pouze čtyři hity a jediný doběh.

O den později v hlavním městě se na kopec postavili dva navrátilci. Domácí Kotlářka vsadila na Lukáše Ercoliho, hosté na Jana Tomka. Z tohoto souboje nakonec vyšel lépe ostravský startér, jenž v sedmi směnách nepovolil žádný doběh. Na pálce si pak Jakub Malík připsal čtyři úspěšné odpaly.

Kotlářka až v úplném závěru dokázala duel výrazně zdramatizovat, když vytvořila velký tlak na Borise Bokaje. Posila Keibert Petit tříbodovým homerunem snížil na 5:6 a domácím chyběl jediný bod k tomu, aby si vynutili nastavení.

"Myslím, že na Opening Day v Ostravě byla super atmosféra. Přišlo hodně fanoušků, byli hodně slyšet a pomohli nám k první výhře. V sobotu pak oba nadhazovači zaházeli super. Na pálce i v poli máme ještě na čem pracovat, ale máme na čem stavět," řekl po dvojzápase pálkař Arrows Matyáš Kozel.

Ani třetí tým z Prahy nedokázal zvítězit ve své sérii. Hroši Brno totiž dokázali vyzrát na Tempo v obou vzájemných zápasech a soupeři tak vrátili prohru z loňského semifinále. Tehdy ale ještě na straně pražského celku stál Martin Červenka, který letos hájí barvy Hrochů.

A i v tomto souboji prokázal, proč je považován za nejlepšího českého baseballistu současnosti, když v každém duelu dokázal odpálit homerun. Na straně Tempa mu dokázal sekundovat Marek Chlup, který si také do statistik připsal dva homeruny. Hroši první duel vyhráli 11:5, když si rozhodující náskok vytvořili ve druhé směně, v níž stáhli šest doběhů.

To doma měli ve druhé směně úplně jiné starosti, protože Matěj Menšík po trefení nadhozem opouštěl hřiště se zakrvácenou tváří a do zápasu se již nevrátil. S jeho absencí si ale Hroši poradili a nakonec duel vyhráli 10:1. Jediný bod Tempa zařídil Michal Zelenka odpalem přes plot.

Zdroj
baseball.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články