Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Special teamy Lions věnovaly Kolínu dva touchdowny, Pražané i druhý domácí zápas v ELF prohráli

Lions se ani v druhém zápase v elitní ELF nedokázali výrazněji prosadit v útoku. Spolu se zbytečnými chybami ve special teamech, které vyústily ve dva touchdowny hostujícího Kolína nad Rýnem, to Pražany stálo vítězství v solidně rozehraném zápase. Po porážce 14:23 čeká Lions s bilancí 0:2 cesta na horkou půdu Vienna Vikings, jednoho z favoritů celé soutěže.

Je nám líto, video expirovalo.
Harrod z Prague Lions: ELF je výzva, kterou jsme potřebovali

Stejně jako v prvním kole se Lions střetli s týmem, který disponuje velmi kvalitní obranou a elitním linebackerem. V dresu Centurions nastoupil Zachary Blair, další člen All-star výběru z minulé sezony. 

Úvod zápasu ovlivnilo selhání domácího special teamu. Při puntu nejdříve Darren Okoeguale zablokoval odkop Marka Hruboně, aby následně právě Blair zalehl míč v endzóně Lions.

I Centurions ale během první čtvrtiny pokazili punt a dali tak skvělou startovací pozici rozehrávači Shazzonu Mumphreymu. Ten sice svými třemi přihrávkami nenašel ani jednou cíl, ale trenér Lions Zach Harrod se rozhodl zariskovat a hrát čtvrtý down.

A to už domácí quarterback zamířil správně. Na středu hřiště našel receivera Brandona Butlera a ten se probojoval přes několik soupeřů až do endzóny.

Vyrovnané skóre ale dlouho nevydrželo. Jinak skvěle hrající cornerback Lions Rogria Lewis udělal jedinou chybu v zápase, kterou okamžitě dokázala potrestat dvojice ofenzivních hvězd Centurions Dylan Jacob – Terryon Robinson nádherným 29 yardovým touchdownem.

Domácí jinak v obraně dominovali na line of scrimmage, quarterback Jacob neměl leckdy ani dvě vteřiny na rozehrání a pro něj nepříjmeně často si zblízka prohlížel trávník žižkovského stadionu.

Tlak defenzivy Lions eskaloval tři minuty před koncem poločasu. Tomáš Pazourek sackoval hostujícího quarterbacka, vyrazil mu míč a dokonce se sám snažil proklestit si cestu až do endzóny.

Vracející se hráči Centurions nakonec zastavili domácího enda na pětiyardové linii. Z takto výhodné pozice se Mumphrey opět nemýlil a hned první přihrávkou našel v endzóně Vica Whartona.

Lions bohužel vstoupili do druhého poločasu stejně smolně jako do toho prvního. Tentokrát byl Blair přímo blokujícím hráčem, přes kterého se nepodařilo Hruboňovi odkopnout míč. Ten se odrazil zpět do endzóny Lions, kde ho zalehl Janek Wenke.

Útočné snažení Lions bylo poměrně bezzubé a nikomu z hráčů se pravidelně nedařilo získávat yardy. K tomu ještě hned v první čtvrtině přišli o runningbacka Davida Kiliána.

Body tak už dokázali přidat pouze hostující Centurions, když tři minuty a devět vteřin do konce druhého poločasu proměnil Jens Appelt 43yardový field goal.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články