Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CZ FIGHTERS FOR VETERANS

Češi porazili Švýcarsko 15:0 a o deváté místo v ME se utkají s Maďarskem

Tři úspěšné akce z prvního poločasu zajistily české reprezentaci v americkém fotbalu vítězství na Švýcarskem 15:0. V druhé půli už na městském stadionu v Ústí nad Labem dominovaly obrany a domácí výběr dokázal náskok udržet. Češi se poslední říjnový víkend utkají o konečné 9. místo na mistrovství Evropy proti Maďarsku.

Utkání Česko – Švýcarsko
zdroj: caaf.cz autor: Libor Vočadlo

Češi vstoupili do zápasu s Pavlem Mrázem na postu quarterbacka. Úvodní drive českého týmu nikam nevedl a na řadu přišel punt Martina Mandíka.

Švýcaři se ale v útoku dlouho neohřáli, když přihrávku Trachsela vystihl Martin Mašek a po interceptionu se na 34 yardech soupeře dostal na hřiště opět český útok.

Turnover dokázal český tým přetavit v touchdown. Jakub Březina nejprve 7yardovým a 14yardovým během přiblížil útok k redzóně.

Následně Mráz nejprve přihrávkou na Martina Havelku dostal míč k bezprostřední blízkosti od endzóny a následně na třetí down z 5yardové vzdálenosti doběhl sám pro úvodní touchdown zápasu. Potvrzení bylo zablokováno a Češi tak vedli 6:0.

Obrana českého týmu soupeři opět nic nedovolila, navíc si soupeřův útok komplikoval situaci fauly. Na hřiště se velmi brzy vrátil český tým a na další touchdown zápasu se nemuselo dlouho čekat.

Pavel Mráz hned při první akci našel Havelku, který si i s obránci na zádech dokázal protlačit cestu až do endzóny pro 30yardový touchdown. Následný pokus o dvoubodové potvrzení byl neúspěšný.

Podívejte se na akci zápasu:

Útok českého týmu nedokázal v produktivitě pokračovat a k dalším bodům se dostal v celém zápase jen jednou, a to na konci prvního poločasu.

Po krátkém puntu a ještě s faulem se český útok dostal na hřiště v dobré pozici. Mráze na postu quarterbacka vystřídal Filip Brázdil, ale k dalšímu přiblížení k endzóně soupeře se útok dostal opět pomocí běhové hry.

Březina s Adamem Žouželkou alespoň přiblížili útok na vzdálenost pro pokus o field goal. Kop za tři body Mandík proměnil a před koncem poločasu navýšil na 15:0.

Ve druhém poločase už dominovaly pouze obrany obou týmů. K vážnějšímu ohrožení soupeřovy endzóny již nedošlo a Češi si náskok pohlídali až do konce zápasu.

Radost z vybojované výhry neskrýval po zápase hlavní trenér českého týmu Daniel Leško. "Vítězství je vítězství. Přiznám se, že bylo trochu špinavější, ale na to se historie neptá. Byl jsem hodně spokojený s výkonem obrany. Ta zahrála výborný zápas a ve druhé půlce to byla jasná dominance. V passové hře útoku máme stále velký prostor pro zlepšení," uvedl.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články