Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Gymnastka Vlková skončila v Káhiře čtvrtá na přeskoku a živí šanci na olympijské hry

Gymnastka Alice Vlková skončila na Světovém poháru v Káhiře čtvrtá na přeskoku. Vlková, která postoupila do finále z pátého místa s výsledkem 13,316, ve finále zlepšila svůj výkon na 13,470, což ji umístilo těsně za medailovými pozicemi. Čtvrté místo jí nyní patří i v neoficiálním redukovaném pořadí olympijské kvalifikace.

Je nám líto, video expirovalo.
Gymnastka Vlková skončila v Káhiře čtvrtá na přeskoku

Za první přeskok jurčenko se čtyřmi obraty dostala Vlková i kvůli těsnému přešlapu 13,770 bodu. Jako druhý přeskok předvedla cukaharu se dvěma obraty, ale s větší chybou na dopadu. Výsledný průměr dvou známek 13,470 bodu znamenal konečné čtvrté místo. Zvítězila An Čang Ok ze Severní Koreje, která se jediná dostala přes 14 bodů.

Světový pohár pokračuje příští týden v Chotěbuzi a později ještě také v Dauhá a Baku. Každému gymnastovi se započítají tři nejlepší umístění a na olympijské hry postoupí dva nejlepší ze žebříčku. Podmínkou přitom je, že musejí být ze dvou různých zemí a nesmějí být ze zemí, kterým se už kvalifikovalo celé družstvo, nebo už splnili některá další postupová kritéria.

Díky tomu jsou i výsledky českých gymnastek v dalších disciplínách, kde se už do finále neprobojovaly, z hlediska postupu do Paříže nadějnější, než vypadají.

Nejlépe je na tom v redukovaném pořadí bez závodnic, které se do boje o Paříž už nemohou zapojit, Vanesa Mašová na bradlech. Ta sice byla v kvalifikaci až patnáctá, ale takto jí patří sedmé místo. Vlková je v redukované první desítce kromě přeskoku i v prostných. Záda jí v těchto disciplínách jistí olympionička z Tokia Aneta Holasová, zejména na přeskoku, kde byla v kvalifikaci dvanáctá.

Méně se dařilo Radomíru Sližovi na koni našíř a velkou smůlu měl Ondřej Kalný, který se ještě v trénincích před začátkem soutěží v Káhiře zranil a s přetrženou achilovkou o jakékoli šance na Paříž přišel.

V přeskoku se do finále nedostala Oksana Čusovitinová. Uzbecká rekordmanka usiluje ve 48 letech o svou devátou účast na olympijských hrách, ale v kvalifikaci obsadila až deváté místo a postup do finále jí unikl o jednu desetinu bodu.

Výsledky sobotních finále:

Přeskok: 1. Anová (KLDR) 14,230, 2. Georgijevová (Bul.) 13,620, 3. Nayaková (Ind.) 13,620, 4. Vlková 13,470

Bradla: 1. Chuangová (Čína) 14,230, prostná mužů: 1. Rju (J. Korea) 14,070, kůň našíř: 1. Abú al Soud (Jord.) 15,070, kruhy: 1. Čong (Sev. Korea) 14,600.

České výsledky v kvalifikacích:

přeskok: 12. Holasová, bradla: 15. Mašová, kladina: 18. Mašová, prostná: 11. Vlková, 32. Holasová; kůň našíř: 32. Sliž.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články