Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice počtvrté za sebou vyhrály, obrat proti Motoru dokonal dvěma góly Lakatoš

Vítkovice protáhly sérii vítězství na čtyři, čímž se ve vyrovnaném středu tabulky posunuly na šesté místo. Ostravané prohrávali doma s Českými Budějovicemi po první třetině 0:2, v prostřední části ale dokázali vyrovnat a následně dvěma góly rozhodl Dominik Lakatoš. Obě branky Motoru vstřelil Lukáš Pech.

Dominik Lakatoš
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Lépe do zápasu vstoupili hosté. Po vyrovnané úvodní desetiminutovce jim poprvé zafungovala souhra dvou lídrů a Pech poté, co mu Gulaš ideálně nabil mezi kruhy, ve 13. minutě překonal Stezku.

Jihočeši byli po vstřeleném gólu smělejší a stejná dvojice připravila také druhou branku. Gulaš v rohu vybojoval kotouč pro Holce, který ho posunul před bránu na Pecha a na jeho dlouhou forhendovou kličku byl Stezka krátký. A to se vzápětí zleva hnal na Stezku ještě Abdul, avšak jeho příklep domácí gólman udržel v betonech.

Domácí se po nepříliš vyvedené první části začali probouzet až před půlí utkání. Signalizovala to možnost Marosze, kterého ale Hrachovina vychytal, stejně jako dorážejícího Deje.

Ve 29. minutě už se však po parádní Svačinově přihrávce zpoza brány zblízka z voleje trefil Lindberg a zaznamenal první extraligový gól.

Vítkovice pak převzaly iniciativu a vytvořily si převahu. Zúročit ji ale dokázaly až při hře pět na tři v úplném závěru druhého dějství, když souhru Hrušky s Maroszem za bránou dokončil z brankoviště střílející Krenželok.

Obrat pak dovršily v třetí části: sekundu po nevyužité přesilovce vypálil z křídla Bukarts a Lakatoš vyražený puk z brankoviště jen doklepl do prázdné branky.

Pečeť na vítězství mohl vtisknout v 55. minutě Lindberg, ale po přečíslení sám před Hrachovinou neuspěl bekhendovým blafákem a domácí nevyužili ani zajímavé situace při hře pět na čtyři.

Když pak obdržel menší trest vítkovický Bukarts, sáhli hosté už v 58. minutě k power-play a vyloženou šanci k vyrovnání v ní Novotnému zhatil Stezka. Hned po vhazování se pak z vlastního pásma do opuštěné českobudějovické branky trefil Lakatoš.

HC Vítkovice - Motor České Budějovice 4:2 (0:2, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Lindberg (Svačina, Fridrich), 40. L. Krenželok (Marosz, J. Hruška), 50. Lakatoš (R. Bukarts, L. Krenželok), 59. Lakatoš - 13. Pech (Gulaš, Holec), 18. Pech (Holec, Gulaš). Rozhodčí: Kubičík, Pešina - Kis, Lučan. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezená kapacita).

Vítkovice: Stezka - R. Polák, Galvinš, J. Stehlík, Gewiese, Koch, L. Kovář - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Svačina, Lindberg, R. Bondra - R. Bukarts, Marosz, Dej - Fridrich, Chlán, Lednický. Trenér: Holaň.

České Budějovice: Hrachovina - Piskáček, Štencel, Percy, Bindulis, M. Jandus, Šenkeřík, Štich - J. Ondráček, J. Novotný, Abdul - Karabáček, Venkrbec, Voženílek - Valský, M. Hanzl, Vondrka - Gulaš, Pech, Holec. Trenér: Modrý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články