Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ztracený set Hermannovou se Slukovou naštval, pak ale zabojovaly

Prohraný úvodní set proti francouzským outsiderkám Alexandře Jupiterové a Aline Chamereauové české beachvolejbalistky Barboru Hermannovou a Markétu Nausch Slukovou zdravě naštval. V dalším průběhu zápasu už nechtěly ztrátu vedení dopustit a zabojovaly, i když se jim na úvod evropského šampionátu v Nizozemsku herně tolik nedařilo.

Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Po celodenním čekání v prvním setu vedly, ale pak se zadrhly a Francouzky sadu otočily ve svůj prospěch. "V prvním setu nám chybělo víc odvahy v tom momentě, kdy nás holky začaly dotahovat. Tam jsme trošku znervózněly a tam přišly ty chyby, kdy ony jako underdogs vytáhly všechno, co mají v zásobě," popisovala Hermannová.

V dalším průběhu zápasu už byly Češky při hájení vedení pozornější. "Už jsme nechtěly dopustit tohle dotáhnutí. Takže jsme se rvaly o každý bod pořádně a jsem ráda, že jsme to dotáhly do toho vítězného konce," dodala Hermannová.

Nad kurtem se honil vítr, který se postupně utišoval. Zapadající slunce na jedné straně dvorce zejména v první polovině zápasu hráčky oslňovalo. "Na té jedné straně to byl masakr. Člověk tam ani nic nevidí při tom útoku. Při nahrávce mu to tam zmizí. Celý začátek jsme měly problém s nahrávkou a hodně jsme to honily," řekla Sluková.

Francouzkám se navíc dařil servis. Jupiterová několikrát zahrála skákaným podáním na stranu Slukové eso přímo na postranní čáru. Mimo toho Češky sice přihrávaly solidně, ale v mezihře nebyly tak přesné jako jindy.

Vědí, že ve středu proti Slovenkám, které se opírají hlavně o vysokou blokařku Natáliu Dubovcovou, se budou muset zlepšit. Většinou s nimi hrají vyrovnaně. "Jsem ráda, že hrajeme ve dvanáct. Podle mě ty podmínky horší být nemůžou," řekla k dalšímu zápasu Sluková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články