Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalistky Prostějova podlehly favorizovaným Rumunkám a s Pohárem CEV se loučí

Volejbalistky Prostějova podlehly i v odvetě osmifinále Poháru CEV favorizovanému rumunskému celku Alba Blaj po setech 25:27, 19:25 a 18:25. Druhá porážka 0:3 znamená pro Hanačky konec v evropské soutěži.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Finalistky minulého ročníku Ligy mistryň měly potíže jen v prvním setu, který vyhrály až po dramatické koncovce 27:25. Domácí sahaly po dílčím malém vítězství, ale neproměnily tři setboly.

"Možná by to bylo jiné. Měly jsme nabito a ovlivnilo to celé utkání. I když si nemyslím, že by si to Rumunky neuhlídaly. Hrály v pohodě a šly si za postupem," uvedl trenér Prostějova Lubomír Petráš.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějovské volejbalistky vypadly po další porážce z Poháru CEV

Vítězstvím 25:19 v druhé sadě si pak Rumunky zajistily postup do dalšího kola.

Deset bodů si v domácím týmu připsala smečařka Petra Kojdová. "Oproti prvnímu vzájemnému zápasu, který se nám v Rumunsku vůbec nepovedl, jsme tentokrát podaly o hodně lepší výkon. Škoda prvního setu, po jeho případném doražení do úspěšného konce mohlo všechno vypadat jinak," řekla Kojdová.

Ve čtvrtek budou o čtvrtfinále Poháru CEV bojovat volejbalistky Olomouce, které v úvodním utkání zvítězily v Belgii nad Beverenem 3:1.

Prostějov - Alba Blaj 0:3 (-25, -19, -18)

Rozhodčí: Akdemir (Tur.), Něstěrenko (Rus.). Čas: 74 min. Diváci: 700. První zápas 0:3, postoupila Alba.

Sestavy a body Prostějova: Toufarová 5, Bežandolská 5, Horká 5, P. Kojdová 10, Kozmíková 6, N. Šmídová 4, libero Slavíková - Nová 9, Dvořáčková, Weidenthalerová, Rutarová 2. Trenér: Petráš.

Nejvíce bodů Alby: Ninkovičová 17, Karakaševová 13.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články