Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Volejbalisté Jihostroje nedali Kladnu šanci a po osmi letech ovládli Český pohár

Volejbalisté Českých Budějovic a Kladna se utkali o první trofej v sezoně. Finále Českého poháru mělo jednoznačný průběh. Jihostroj jasně přehrál Kladno 3:0, po setech 25:20, 25:22 a 25:16. Jihočeši Český pohár ovládli po osmileté přestávce.

Kapitán Jihostroje Radek Mach slaví s trofejí pro vítěze Českého poháru
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Myslím, že rozhodl náš servis a plnili jsme výborně taktické pokyny a naprosto koncentrovaně hráli v obraně," řekl trenér vítězů René Dvořák. "Je to závazek do play-off a rádi bychom pokračovali v trendu téhle dobré hry."

V semifinále vydřel Jihostroj postup v pěti setech přes Liberec a ve finále soustředěným výkonem zničil Kladno. Šestnácti body se na výhře podílel univerzál Filip Křesťan, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Předloni Křesťan vyhrál pohár s Kladnem a nyní se radoval v dresu Budějovic. "Možná to není intenzivní jako předloni, ale každá medaile se počítá. Málokdo má doma dvě pohárové výhry," uvedl jednatřicetiletý hráč.

V prvním setu odskočili volejbalisté Českých Budějovic při podání blokaře Macha do vedení 17:13 a náskok navýšili na konečných pět bodů. "Zaostávali jsme v útoku, moc jsme se neprosazovali. Musíme být odvážnější," řekl kladenský kapitán Tomáš Hýský.

I ve druhé sadě se skóre přelévalo na obě strany a Budějovice zvládly lépe koncovku, v které prohrávaly 16:18, ale otočily na 23:19. "Trpělivě čekáme na jejich chyby a to se nám daří," sdělil Křesťan po zisku druhého setu. Ve třetím Budějovice dominovaly od stavu 12:12 a získaly první pohárový triumf od roku 2011.

"Byli jsme prostě horší. V prvních dvou setech jsem se zarazili v jednom postavení a třetí už byl v moci Jihostroje," řekl trenér Kladna Milan Fortuník.

Český pohár volejbalistů v Kutné Hoře - finále:

České Budějovice - Kladno 3:0 (20, 22, 16)

Nejvíce bodů: Křesťan 16, Staples, Mach a Michálek po 10 - Baranov 17, Vemič 8, Sobotka 5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články