Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Volejbalisté Beskyd zaskočili Kladno, vedoucí duo vyučovalo

Nečekanou "facku" kousali v 15. extraligovém kole volejbalisté čtvrtého Kladna. Na palubovce jedenáctých Beskyd totiž prohráli 2:3 a neprodloužili sérii čtyř vítězství. Roli favoritů naopak s přehledem ustáli hráči Karlovarska a Českých Budějovic.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Beskyd v dohrávce porazili Kladno

Předposlední tým tabulky z Beskyd se po teprve čtvrtém vítězství v soutěži přiblížil na dva body pozicím zaručujícím účast v předkole play-off, nejbližší konkurent Liberec má ovšem zápas k dobru.

Kladno nedokázalo ve Frýdku-Místku dotáhnout utkání k tříbodovému zisku po obratu na 2:1. Nevyužilo tím pádem možnost předstihnout třetí Příbram, která v sobotu vyšla naprázdno v duelu s vedoucím Karlovarskem. Hostům k úspěchu nepomohly ani dvacetibodové výkony Kristapse Platačse (23) a Jiřího Kraffera (20), nejplatnějším domácím hráčem byl s 22 body Marek Perry.

Beskydy nejprve zaskočily favorita v koncovce úvodní sady šestibodovou šňůrou od stavu 16:20 a set získaly. Ve druhém hosté předvedli stejný trhák na 15:9 a ve třetím Kladno dominovalo od samého počátku. Rozjetí Středočeši ale na páté vítězství za sebou nedosáhli. Ve čtvrtém dějství sice zlikvidovali čtyřbodové manko, ale v koncovce si Beskydští vynutili tie-break, po jehož vyrovnaném průběhu se dostali k mečbolům a druhý z nich využili.

"Beskydy si to uhrály odvahou na servisu. My jsme udělali pár malých chyb, které nás stály body," litoval kladenský asistent trenéra Tomáš Samsely v rozhovoru pro ČT sport.

Údernost na podání si pochvaloval i domácí kouč Jakub Salon. "Vyšel nám servis, tím jsme chtěli tlačit, a jsem rád, že se to povedlo. Doufám, že nám to pomůže, hned je lepší nálada a bude se líp trénovat. Když budeme bojovat jako dnes o každý balon, mohlo by to jít," řekl Salon, jehož tým vyhrál v extralize teprve podruhé za posledních dvanáct zápasů.

Karlovarsko oplatilo Příbrami podzimní porážku

Karlovarsko sice na podzim s Příbramí před vlastními příznivci prohrálo, ale v současnosti zdobí obhájce titulu skvělá forma. V lize vyhráli svěřenci trenéra Nováka podeváté za sebou, celkově za poslední dva měsíce opanovali už třináctý soutěžní zápas v řadě.

Příbram je potrápila zejména v druhé sadě, ale čtyřbodový náskok neudržela. Domácí hráči nevyužili dva setboly a po dramatické koncovce podlehli 28:30. Karlovarský celek se opíral především o univerzála Indru, autora 21 bodů.

Ostrava čtvrtou výhru za sebou nepřidala, Jihostroj bez větších potíží získal tři body za pouhých 70 minut. Českobudějovický tým, který si v utkání připsal 10 es a 11 bodových bloků, má ve srovnání s vedoucím Karlovarskem horší podíl setů.

Severočeské derby Ústí nad Labem - Liberec je na programu ve čtvrtek. Zbývající utkání 15. kola Zlín - Brno a Lvi Praha - Odolena Voda se budou hrát až v únoru.

UNIQA extraliga volejbalistů - 15. kolo:

Ostrava - České Budějovice 0:3 (-17, -13, -22)
Nejvíce bodů: Fořt 9, Vancl 8, Závodský a Jarosinski po 6 - Stoilovič 13, Licek 12, Schouten 11.

Příbram - Karlovarsko 0:3 (-22, -28, -21)
Nejvíce bodů: Madaloz 16, Johansen 12, Böhm 8 - Indra 21, Zajíček 11, Vašina 7.

Beskydy - Kladno 3:2 (23, -14, -16, 23, 13)
Nejvíce bodů: Perry 22, Koloušek 11, Benda 8 - Platačs 23, Kraffer 20, Seppänen 15.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články