Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karlovarsko poprvé prohrálo, Odolena Voda premiérově slaví

Volejbalisté vedoucího Karlovarska poprvé v novém ročníku extraligy prohráli. Obhájci mistrovského titulu doma nestačili na Příbram, která naopak po vítězství 3:1 udržela i po druhém zápase v soutěži plný bodový zisk. Jiné starosti mají volejbalisté Zlína, kteří na první body v extraligové sezoně stále čekají. Fatra v pondělí prohrála 1:3 v Brně a jako poslední tým má stále nulu na kontě. Brňané odehráli teprve druhý zápas v ročníku a jsou stoprocentně úspěšní.

Volejbalisté Odoleny Vody
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Druhé České Budějovice se po vyrovnaném prvním setu nadechly a ve zbylých sadách doma přejely ostravské hráče 25:10 a 25:9. "V koncovce prvního setu, který Ostrava odehrála velmi dobře, jsme se uklidnili. Pak už byly ve hře věci, které chceme hrát a které nám vycházely. Výborně jsme komunikovali, hráli jsme dobře v poli, ale to by mělo být samozřejmé v každém utkání," řekl trenér Jihočechů René Dvořák.

S nulou vyhrálo i Kladno a Liberec, který tak na třetí pokus poprvé bodoval a opustil poslední místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté Zlína nebodovali ani ve čtvrtém zápase, prohráli v Brně

Na spodní příčku klesl Zlín, protože prohrál v Brně 1:3. Domácí táhla dvojice Michal Hrazdira, Marek Zmrhal, která se postarala celkem o 55 bodů. O jeden bod byl úspěšnější Zmrhal, jenž se představil v hale Sokola Brno jako domácí hráč opět po pěti letech, během nichž působil v Karlovarsku a Českých Budějovicích. "Ani jsem nervozitu necítil, spíš jsem se těšil. Zlín do toho šel na plné pecky, klobouk dolů před nimi," ocenil mladé zlínské mužstvo.

V jeho dresu se zaskvěl 22 body Lukáš Čeketa, jenž byl ale v osamocen, což viděl i zlínský kouč Přemysl Obdržálek. "Byl slušný, ale je málo těch, kteří by se k němu přidali. Špatně zatím blokujeme. 'Čeki' je na to sám a občas se stane, že tu chybu udělá. Musíme hlavně zapracovat na přihrávce, ale to asi každý mančaft," řekl trenér posledního týmu tabulky.

Poprvé vyhrála Odolena Voda. Ta si ve své hale poradila s pražskými Lvy 3:1, když ve čtvrtém setu dokázala smazat sedmibodovou ztrátu. "Potrestali jsme se zejména ve čtvrté sadě sami tím, že jsme nevydrželi tlak soupeře a rezignovali jsme po psychické stránce," řekl trenér hostů Tomáš Pomr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články