Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Volejbalisté Budějovic už opět vítězí, Liberec také, Lvi přejeli Brno 3:0

Volejbalisté Českých Budějovic udrželi vedoucí pozici v extraligové tabulce. Den po první prohře v sezoně, kterou si přivezli z Liberce, doma Jihočeši porazili Zlín hladce 3:0. Liberec v severočeském souboji o druhé místo zdolal Ústí nad Labem 3:1. V televizním utkání Lvi Praha jasně přehráli Brno 3:0, ale v neděli v Beskydech narazili.  

Volejbalisté Lvů Praha
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Dukla zaváhala pouze v koncovce druhé sady, čtvrtý set pak zachránila, i když hosté odvrátili čtyři mečboly a snížili ztrátu až na nejtěsnější rozdíl. S 20 body zápasu kraloval zkušený Jan Štokr, patnáctkrát Liberec ukončil výměnu blokem.

Patnáct bodových bloků si připsal taktéž Jihostroj, z toho osmkrát zastavil zlínský útok domácí kapitán Radek Mach. Favorit neměl s výhrou potíže, zápas trval jen 77 minut.

V nedělní dohrávce 6. kola nastoupili Lvi Praha v Beskydech, ale svoji sobotní vítěznou jízdu proti Brnu nezopakovali a podlehli 2:3. Hráči Beskyd tak v domácím prostředí udrželi neporazitelnost. Potřetí za sebou ve své hale zvládli pětisetový zápas a v tabulce jim patří sedmé místo.

Hosty k úspěchu nedovedlo ani 26 bodů Stefana Skakiče. "Těžké utkání, těžký soupeř a vydřené dva body. Dneska kluci ukázali, že dokážou hrát i se silnějším soupeřem a porazit ho. Opět jsme dost míčů ubránili, takže v tomhle nám to šlape," řekl trenér vítězů Jakub Salon na svazovém webu.

Kouč Lvů Tomáš Pomr měl pro soupeřův výkon jen slova uznání. "My jsme trošičku byli vystřílení na podání ze včerejška, takže jsme tolik netlačili. Oni to výborně zvládli, výborný příjem, výborná obrana a málo jsme do nich bušili, takže příště musíme víc," prohlásil Pomr, jehož tým je v tabulce pátý.

UNIQA extraliga volejbalistů - 12. kolo:

Liberec - Ústí nad Labem 3:1 (19, -23, 17, 23)
Nejvíce bodů: Štokr 20, T. Kriško 14, Veselý a Krajčovič po 9 - Parraguirre 17, Bornemann 16, Tibitanzl a Kobolka po 9.

České Budějovice - Zlín 3:0 (17, 21, 21)
Nejvíce bodů: Mach 16, Schouten 11, Michálek 8 - Adamec 17, Motyčka 9, Kozák 7.

Lvi Praha - Brno 3:0 (17, 16, 23)
Nejvíce bodů: Smith 15, Mihajlovič 14, Skakič 13 - Hrazdira 7, Jaubec a Pražák po 6, Licek 5.

Dohrávka 6. kola:

Beskydy - Lvi Praha 3:2 (21, -25, 23, -23, 13)
Nejvíce bodů: Romanutti 22, Mečiar 19, Krysiak 16 - Skakič 26, Smith 17, Mihajlovič 13.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články