Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Perušič: Zápasy jsou čím dál těžší, soupeři už si na nás dávají pozor

Dvakrát v řadě se prosadili v soutěži světového okruhu, a dokonce v těch nejdůležitějších turnajích své kariéry. Český pár Ondřej Perušič – David Schweiner vstoupil do olympijské kvalifikace devátými místy v Jang-čou a v Las Vegas. "Tyhle výsledky se určitě neztratí, před turnajem bychom je brali všemi deseti," uznal blokař Schweiner.

 

David Schweiner s Ondřejem Perušičem na turnaji v las Vegas
zdroj: facebook.com/PerusicSchweiner

V obou prestižních, čtyřhvězdičkových turnajích došly české jedničky do osmifinále, kde pokaždé prohrály nejtěsnějším možným rozdílem v klíčovém setu.

"Tyto turnaje nám kromě dobrých výsledků ukázaly i to, v čem jsou rezervy a na čem musíme zapracovat," upozornil Schweiner.

"Jedná se o detaily, o několik bodů, které mohou rozhodnout zápas, v dalším turnaji pak nasazení a ve výsledku i celou olympijskou kvalifikaci."

Beachvolejbalové týmy začaly sbírat body do olympijského žebříčku začátkem září. Po prvních dvou turnajích se Perušič se Schweinerem zařadili bezpečně na postupovou příčku.

Kvalifikační období, během kterého se na olympijský turnaj do Tokia nominuje 24 dvojic, však trvá až do poloviny června roku 2020.

"A od téhle sezony si na nás soupeři už dávají pozor," připojil Perušič. "Není to jako na začátku, kdy nás lehce podcenili. Zápasy jsou těžší a těžší."

David Schweiner a Ondřej Perušič
zdroj: facebook.com/PerusicSchweiner

Svěřenci italského trenéra Andrey Tomatise zdolali v letošní sezoně už řadu beachvolejbalových es v čele s úřadujícím mistrem světa Brazilcem Evandrem.

"Toho dokonce dvakrát," pochlubil se Perušič. Za zmínku stojí i páry z elitní čtyřky světového rankingu, Poláci Kantor a Losiak a Lotyši Samoilovs se Šmedinšem.

Ondřej Perušič:  "Abychom mohli být top tým, musíme s těmito týmy hrát vyrovnaně a občas je porazit. Samozřejmě prostor pro zlepšení je obrovský, ale pořád se posouváme vpřed, a to po všech stránkách. Klíč k dalšímu růstu je udržet vysokou úroveň hry po co nejdelší dobu a bez větších výkyvů."

Potenciál nejlepší české dvojice je obrovský a nominace na olympijské hry zcela reálná. "Už delší dobu spolupracujeme s Martinem Léblem a Jakubem Novotným, oba vědí, co všechno tento sport obnáší, protože si jím prošli a oba byli špičkoví hráči," přiblížil Schweiner.

Po dvou mimoevropských turnajích se teď budou hráči věnovat přípravě a v lednu je čeká další turnaj světové série v nizozemském Haagu."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články