Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Oba české páry skončí v Číně nejhůře deváté

Fu-čou (Čína) - Oba české páry plážových volejbalistek na úvodním turnaji Světového okruhu v čínském Fu-čou postoupily do druhého kola play-off a obsadí nejhůře deváté místo. Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou i Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou vyšly v úvodu vyřazovací části vítězně z vyrovnaných třísetových bitev.

Pátá dvojice z olympijských her v Londýně Kolocová, Sluková zdolala osmé nasazené Číňanky Jüe Jüan, Ma Jüan-jüan po setech 16:21, 22:20 a 17:15. Turnajové šestky narazí v sobotu v boji o postup mezi nejlepší osmičku na čtvrté nasazené Američanky April Rossovou a Jennifer Kessyovou, stříbrné olympijské medailistky z loňského roku a bývalé mistryně světa.

Vstup do sezony výsledkově vyšel i méně zkušeným Bonnerové s Hermannovou, které na úvod play-off ztratily v souboji s Američankami Jennifer Fopmovou a Brooke Sweatovou rovněž první set, ale nakonec vyhrály 20:22, 21:18 a 20:18. Postupem do druhého kola zopakovaly úspěšné vystoupení na loňském grandslamu v Gstaadu, kde to znamenalo celkové sedmé místo.

Jejich dalšími soupeřkami budou Španělky Liliana a Elsa Baquerizová, s kterými se dnes na závěr základní skupiny utkaly Kolocová se Slukovou a vyhrály 2:0 na sety. Bonnerová s Hermannovou také zaznamenaly ve skupině dvě výhry, po vítězství nad Italkami Danielou Gioriovou a Laurou Giombiniovou postoupily z druhého místa.

Druhé skončily v tabulce i Kolocová a Sluková. "První místo nám ve výpočtech o pár bodíků uteklo. Asi to máme taky trochu za to, že jsme v prvním zápase proti USA hrály jako 'choré kravičky' a volejbalový bůh to viděl," komentovaly na Facebooku čtvrteční porážku s dvojicí Summer Rossová, Brittany Hochevarová.

Výsledky světového okruhu v plážovém volejbalu ve Fu-čou

Skupina F: Kolocová, Sluková (6-ČR) - Liliana, Baquerizová (11-Šp.) 2:0 (18, 19).

Skupina H: Bonnerová, Hermannová (24-ČR) - Gioriová, Giombiniová (25-It.) 2:0 (16, 17).

Play-off - 1. kolo:

Kolocová, Sluková - Jüe Jüan, Ma Jüan-jüan (8-Čína) 2:1 (-16, 20, 15),

Bonnerová, Hermannová - Fopmaová, Sweatová (28-USA) 2:1 (-20, 18, 18).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články