Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Lvi hladce vyhráli v Českých Budějovicích a doma mohou dokonat překvapení. Karlovarsko už je ve finále

Ani ve třetím semifinále nedali volejbaloví mistři z Karlovarska šanci Odoleně Vodě a zahrají si tak o třetí extraligový titul. Mistři z loňska a roku 2018 i potřetí porazili Aero 3:0 a sérii ukončili v nejkratší možné době. V druhém semifinále se do složité situace dostaly favorizované České Budějovice. Jihostroj prohrál se Lvy podruhé za sebou 0:3 a ve středu v Praze bude odvracet překvapivé vyřazení.

Je nám líto, video expirovalo.
Lvi Praha jsou po druhé výhře nad Jihostrojem krok od finále

Karlovarsko ovládlo dlouhodobou část o jediný bod před Jihostrojem a ve čtvrtfinále vyřadilo Liberec. Odolena Voda ze šestého místa překvapivě postoupila přes třetí Příbram.

Roli lídra karlovarského týmu kouče Jiřího Nováka opět splnil univerzál Patrik Indra, jenž ke třetímu postupovému bodu přispěl 17 body.

Souboj o třetí bod v sérii České Budějovice - Lvi byl nečekaně jasný. Pražané od začátku tlačili, ve druhém setu se skóre přelévalo, a když už se zdálo, že ho Lvi zakončí, vzal si domácí kouč René Dvořák výzvu a ta potvrdila dotek sítě.

Byl z toho vyrovnaný stav 24:24, ale hosté přece jen koncovku urvali. Jihostroj už pod tlakem drželi až do konce. Hvězdou večera byl slovenský smečař Tomáš Kriško s 25 body.

"Zatím přehráváme Jihostroj, máme pevnou obranu, dobře útočíme. Věřím, že ve středu bude opět atmosféra skvělá," uvedl kouč Lvů Pomr pro Českou televizi.

Jihostroj prohrál doma potřetí v sezoně, zápas se mu nepovedl. "Rozhodl náš špatný výkon. Lvi hráli svůj standard, my byli špatní hlavně na útoku," přiznal kouč Dvořák.

Semifinále play-off volejbalové extraligy mužů - 3. zápasy:

Karlovarsko - Odolena Voda 3:0 (18, 17, 19)
Nejvíce bodů: Indra 17, Wiese 14, Vašina 9 - Hladík 11, Chevalier 9, Svoboda 7. Konečný stav série: 3:0.

České Budějovice - Lvi Praha 0:3 (-20, -24, -19)
Nejvíce bodů: Licek a Michálek po 10, Sedláček 7 - T. Kriško 25, Van Dijk 11, Smith a Todua po 8. Stav série: 1:2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články