Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kolocová se Slukovou ovládly Prague Open a slaví historický triumf

Praha – Kristýně Kolocové a Markétě Slukové hra před domácím publikem svědčí. Na štvanickém turnaji Prague Open se probojovaly až do finále a ani v něm nepřišly o neporazitelnost. Německou dvojicí Katrin Holtwicková - Ilka Semmlerová zdolaly 2:1 na sety, rozhodující tie-break v poměru 15:12. Český pár se tak raduje ze svého prvního vítězství na Světovém okruhu, které je zároveň historicky premiérovým prvenstvím pro tuzemský plážový volejbal.

Kolocová se Slukovou slaví historické vítězství
zdroj: ČTK autor: Petr Toman

Premiérou ženského Světového okruhu v Česku prošly Kolocová se Slukovou z pozice nejvýše nasazených hráček suverénně. V základní skupině, osmifinále a čtvrtfinále neztratily ani set. V semifinále odvrátily mečbol a vyhrály nad rakouskými sestrami Doris a Stefanií Schwaigerovými 16:21, 21:16 a 17:15.

Je nám líto, video expirovalo.
Sluková s Kolocovou ovládly beachvolejbalové Prague Open

Ve finále vytvořilo bouřlivou kulisu skoro sedm tisíc fanoušků a Češky přezdívané Kiki a Maki se jim v úvodu odvděčily vedením 7:5. Kolocovou nerozhodil tvrdý zásah míčem po smeči Holtwickové a překonávala se v poli. V závěru si Češky vybudovaly čtyřbodový náskok i díky chybám Holtwickové a využily druhý setbol.

Kristýna Kolocová: "Je to pohádka. Simon (trenér Nausch) říkal před finále, že už to bude pohádka tak jako tak, a teď je to úplně nejkrásnější pohádka, takže máme strašnou radost."

Druhý finálový set ale domácím volejbalistkám nevyšel. Chybovaly v poli i na servisu a strojově přesně hrající Němky si bez problémů vynutily tie-break.

Od začátku rozhodujícího dějství Češky dotahovaly. Buď z přemíry snahy zbrkle smečovaly do autu, nebo je na bloku zastavila Semmlerová. Stav byl už 3:6, k obratu zavelela esem Kolocová a za skandovaného potlesku Češky otočily na 8:7. "Věděli jsme, že si nemůžeme nechat Němky utéct na více bodů, jinak bychom to už neotočili. Podařilo se nám zabrat v pravou chvíli," vrátila se k jednomu z klíčových momentů tie-breaku Markéta Sluková.

Skóre se poté drželo na rozdíl bodu, až přišel bod Slukové z podání a vedení 13:10. Hned první mečbol proměnila Kolocová smečí k zadní čáře a Sluková radostí padla zády na písek. "Hrály jsme uvolněně. Je to neuvěřitelné, ale povedlo se nám to dotáhnout do vítězného konce," radovala se Sluková.

České hráčky poděkovaly divákům za fantastickou podporu

Do velké euforie současně propadlo štvanické publikum, jemuž obě české beachvolejbalistky vyjádřily absolutorium. "Lidé nás hnali dopředu po celou dobu turnaje, byli skvělí. Taková divácká kulisa je na málokterém turnaji Světové série," říkala nadšeně Kolocová.

Vítězství v turnaji si český pár velmi váží a na žebříčku dosažených úspěchů ho staví přinejmenším na úroveň páté příčky z olympiády v Londýně. "Jelikož to bylo doma a jelikož to je zlato, tak možná tohle je více," dodala Sluková.

Finále: Kolocová, Sluková (1-ČR) - Holtwicková, Semmlerová (3-Něm.) 2:1 (18, -16, 12).

O 3. místo: Ludwigová, Walkenhorstová (2-Něm.) - D. Schwaigerová, S. Schwaigerová (6-Rak.) 2:1 (18, -17, 5).

Semifinále: Kolocová, Sluková - D. Schwaigerová, S. Schwaigerová 2:1 (-16, 16, 15), Holtwicková, Semmlerová - Ludwigová, Walkenhorstová 2:0 (19, 17).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články