Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Karlovarsko se může těšit na čtvrtfinále Poháru CEV. V něm čeká Tours

Po pěti letech ve čtvrtfinále Poháru CEV. Volejbaloví šampioni z Karlovarska postoupili přes turecký Galatasaray, který porazili v odvetě osmifinále 3:1. Soupeřem Západočechů o účast v semifinále bude stejně jako v roce 2017 francouzské Tours.

Radost volejbalistů Karlovarska
zdroj: ČTK/ABACA

"Vyřadit turecký tým a vyhrát oba zápasy je velký počin pro náš klub a český volejbal. Začali jsme nervózně, ale od druhého setu jsme našli větší dynamiku, agresivitu a týmovost. Tak jsme soupeře drželi pod sebou, takže super výsledek," řekl trenér Novák.

Karlovarsko ztratilo v Istanbulu první set poměrem 17:25, ale poté už finalistu Poháru CEV z roku 2019 přehrálo po setech 25:17, 25:18 a 25:22. Šestnácti body podpořil vítězství hostů univerzál Patrik Indra a opět se dařilo nad sítí Adamu Zajíčkovi, autorovi šesti úspěšných bloků.

Volejbalisté Karlovarska si zajistili postup už ziskem dvou setů, přičemž za stavu 1:1 se povedla série při podání Vojtěcha Patočky, po které Západočeši vedli 13:4 a náskok udrželi až do konce. V závěrečném setu dostali šanci hráči z lavičky a povedlo se jim přidat třetí vítězný set v utkání.

"Po prvním setu to s námi vypadalo velice špatně. Od druhého setu jsme se probudili, začali hrát týmově a s emocemi. Dostali jsme je pod tlak a udrželi je tam celý druhý set a to samé se dá říct o třetím. Povedlo se, slavíme postup a těšíme se na další kolo," řekl Indra.

V roce 2017 prohrálo Karlovarsko s Tours, jehož ofenzivu tehdy táhl český univerzál David Konečný, doma bez zisku setu a ve Francii v pěti sadách. Tours tenkrát druhou nejvyšší evropskou soutěž ovládlo. Aktuálně má Tours, osminásobný francouzský mistr a šampion Ligy mistrů z roku 2005, na soupisce osmatřicetiletého českého smečaře Kamila Baránka.

Pohár CEV volejbalistů –⁠ osmifinále, odveta:

Galatasaray Istanbul - Karlovarsko 1:3 (17, -17, -18, -22)

Nejvíce bodů: Torres a Subasi po 11 - Indra 16, Zajíček 9, Patočka 8. První zápas 0:3, postoupilo Karlovarsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články