Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Hermannová se Štochlovou prohrály v Turecku vyrovnané čtvrtfinále

Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou vstoupily do play-off turnaje v tureckém Kusadasi úspěšně, když vyřadily Italky Margheritu Bianchinovou a Claudii Scampoliovou 21:17, 23:21. Ve čtvrtfinálovém utkání už ale česká dvojice nestačila na osmé nasazené Rakušanky Sandru Ittlingerovou a Isabel Schneiderovou 22:20 a 21:19. Pátým místem si v tureckém přímořském středisku i tak vylepšily společné maximum na okruhu a pravděpodobně si zajistily účast na červnovém mistrovství světa v Římě.

Barbora Hermannová (vpravo) s Marií-Sárou Štochlovou
zdroj: twitter.com/SPORT INVEST

"Jsme nadmíru spokojené. Zaprvé protože jsme v každém zápase podaly solidní výkony, začala nám správně fungovat chemie a spolupráce na hřišti. Už nehrajeme jako dvě individuality, ale jako tým, funguje to," uvedla Štochlová.

"A zadruhé protože jsme se podle našich propočtů kvalifikovaly na mistrovství světa. Definitivní seznam kvalifikovaných týmů ale bude zveřejněn až v pondělí, tak si držme palce," dodala.

České jedničky po vítězství ve skupině potvrdily dobrou formu i proti Italkám. První set získaly díky čtyřem bodům v řadě od stavu 17:17, ve vyrovnanější druhé sadě sice neproměnily tři mečboly, ale čtvrtou šanci na ukončení zápasu už využily. K vítězství si pomohly sedmi esy.

Ve čtvrtfinále už na rozdíl od předchozích duelů koncovku nezvládly. V prvním setu vedly 19:18, ale k setbolu se jako první dostaly Němky a na druhý pokus jej proměnily. Také druhá sada měla velmi vyrovnaný průběh, za stavu 16:15 uhrály Ittlingerová se Schneiderovou tři body v řadě a náskok už si udržely.

"I ve čtvrtfinále jsme předvedly velice dobrý výkon. Jediný rozdíl byl v tom, že Němky byly preciznější než my, zbytečně jsme tam zkazily několik důležitých servisů," řekla Štochlová.

Hermannová se Štochlovou spolu na světovém okruhu startovaly počtvrté, jejich dosavadním maximem bylo květnové deváté místo z Dauhá. Příští týden je čeká turnaj elitní kategorie v Ostravě. "Chceme tam podat alespoň tak solidní výkony jako v Turecku a předvést před domácím publikem, co v nás je," řekla Štochlová.

Turnaj Pro Tour kategorie Challenge v plážovém volejbalu v Kusadasi (Turecko):

Ženy:

Play-off - 1. kolo: Hermannová, Štochlová (15-ČR) - Bianchinová, Scampoliová (18-It.) 2:0 (17, 21).
Čtvrtfinále: Ittlingerová, Schneiderová (8-Něm.) - Hermannová, Štochlová 2:0 (20, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články