Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hermannová se Slukovou jsou ve Vídni už v semifinále

Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou mají na majoru ve Vídni stále šanci na třetí letošní medaili. Reprezentantky postoupily do semifinále, ve kterém narazí na Brazilky Marii Antonelliovou a Carol. Ve skupině s nimi prohrál český pár 1:2 na sety.

Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

České jedničky na posledním ze tří majorů sezony v rozpálené Vídni potvrzují skvělou formu. Před dvěma týdny na mistrovství Evropy v Nizozemsku získaly bronz, předtím na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Ostravě zlato.

České jedničky v play-off nejprve po velkém boji porazily dvakrát 21:19 australskou dvojici Mariafe Artachová, Taliqua Clancyová. Ve čtvrtfinále si pak s přehledem poradily dvakrát 21:12 s Američankami Sarou Hughesovou a Summer Rossovou, přemožitelkami jiné české dvojice Kristýny Hoidarové Kolocové s Michalou Kvapilovou.

O postup do finále si Hermannová s Nausch Slukovou zahrají s Brazilkami Marií Antonelliovou a Carol. Ve Vídni proti šestému páru světového žebříčku nastoupí už podruhé poté, co proti nim ve skupině nezvládly duel o přímý postup do osmifinále. České hráčky sice vyhrály první set 21:19, další dva ale ztratily 16:21 a 11:15.

Ondřej Perušič a David Schweiner skončili v prvním kole play-off poté, co nestačili na legendu a majitele tří medailí z olympijských her Ricarda s novým spoluhráčem Gutem. Brazilské dvojici podlehli 14:21 a 19:21.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major ve Vídni:

Ženy - play-off: 2. kolo: Hermannová, Nausch Sluková(7-ČR) - Artachová, Clancyová (9-Austr.) 2:0 (19, 19). Čtvrtfinále: Hermannová, Nausch Sluková - Hughesová, Rossová (14-USA) 2:0 (12, 12).

Muži - play-off: 1. kolo: Ricardo, Guto (21-Braz.) - Perušič, Schweiner (16-ČR) 2:0 (14, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články