Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Hermannová se Slukovou jsou poprvé světovými jedničkami

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková se poprvé v kariéře vyšvihly do čela světového žebříčku. Pomohl jim k tomu sobotní titul na majoru Světového okruhu ve Vídni.

Barbora Hermannová (vlevo) s Markétou Nausch Slukovou na ME
zdroj: PR autor: Sport Invest

Hermannová s Nausch Slukovou mají na kontě 5440 bodů a v čele jsou před brazilskými dvojicemi. Druhé jsou Agatha a Duda (5160 b.) a třetí Maria Antonelliová s Carol (5120), které Češky porazily v semifinále v Rakousku.

"Je to zvláštní pocit, protože v desítce a pětce se pohybujeme delší dobu a potom se jednoho krásného dne probudíme a jsme úplně na vrcholu! Je to zadostiučinění naší práce. Chceme si to užít, protože nevíme, jestli se nám to znovu povede. Je to opravdu moc hezký pocit," uvedla Nausch Sluková. "Když jsme se na vrcholu žebříčku objevily, tak mi poskočilo srdce radostí. Pro náš celý tým je to krásná odměna za to, že poctivě a tvrdě makáme," dodala Hermannová.

Svěřenkyně rakouského trenéra Simona Nausche letos mimo jiné ovládly čtyřhvězdičkový turnaj v Ostravě a na mistrovství Evropy skončily třetí. Do žebříčku FIVB se započítává osm nejlepších výsledků za 365 dnů.

"Je to historický moment a tak by se to v Česku mělo brát, i kdyby to bylo jen na týden. Teď ale víme, že to jde, a zkusíme se tam udržet nebo vrátit," řekl Nausch a dodal: "Být jedničkami je skvělé, ale můj pohled se nemění. Důležité je být mezi osmi nejlepšími páry světa, z kterých každý může kdykoli vyhrát turnaj."

V elitní dvacítce jsou ještě Michala Kvapilová s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou. Se ziskem 3680 bodů jim patří šestnácté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články